Fed yetkililerinden yeni faiz artırımı sesleri

Fed yetkilileri ABD'de dün açıklanan ve 1 yılın ardından yeniden artışa geçen enflasyonu değerlendirdi.

Tarih: 11.08.2023 14:09
Fed yetkililerinden yeni faiz artırımı sesleri

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, ABD Merkez Bankası'nın(Fed) son aylarda çok yüksek olan enflasyonu yüzde 2 hedefine geri getirmek için çok çalıştığını söyledi.

Bostic, "İnsanlar istihdama girip çıktıklarında, bu genellikle onlar için son derece yıkıcı oluyor," dedi.Atlanda Fed Başkanı, "Görevlerimizi iyi bir şekilde yerine getirirsek, herkes kazançlı bir istihdam ve tüm potansiyelleriyle tutarlı bir çalışma fırsatına sahip olacak." diye konuştu.

DALY: YAPILACAK ÇOK İŞ VAR

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, dün yayınlanan yeni raporun enflasyonun hala çok yüksek olduğunu gösterdiğini ve ABD Merkez Bankası'na (Fed) "yapacak daha çok iş" bıraktığını söyledi.

Yahoo Finance'a açıklamalarda bulunan Daly, "Enflasyon verileri büyük ölçüde beklendiği gibi geldi ve bu iyi bir haber." dedi.

ABD'de tüketici fiyatları aylık yüzde 0,2 ile beklentilere paralel gelirken, yıllık yüzde 3,2 ile piyasa beklentisi olan yüzde 3,3'ün altında kaldı.

Daly, "Bu aynı zamanda olacağına inandığımız şeyle de tutarlı, yani enflasyon kademeli olarak aşağı inecek. Ama zaferin bizim olduğunu söyleyen bir veri noktası değil. Daha yapılacak çok iş var." şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ