Fenerbahçe’den Atletizmde Avrupa Şampiyonluğu!

Portekiz’in Albufeira kentinde düzenlenen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Kros Yarışları'nda, Fenerbahçeli sporcular tarih yazdı.

Tarih: 26.02.2024 00:03 Güncelleme: 26.02.2024 10:21
Fenerbahçe’den Atletizmde Avrupa Şampiyonluğu!

www.erzurumgunebakis.com / Halil İbrahim AKTAŞ

Portekiz’in Albufeira kentinde düzenlenen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Kros Yarışları'na katılan Fenerbahçeli kadın atletler tarih yazdı. Fenerbahçe’nin genç kadın kros takımı, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Kros Yarışları'nda Avrupa Şampiyonu oldu. Şampiyonada, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün sporcuları Dilek Koçak U20 kadınlar ferdi sıralamasında birinci olurken Edibe Yağız ise ferdi sıralamada 2. olarak büyük bir başarıya imza attılar.

 

             

 

Dilek Koçak, Edibe Yağız, Ceyda Melek ve Viyan Adar’ın verdiği mücadele sonucunda topladıkları 8 puan ile Fenerbahçe Spor Kulübü, kros genç kadınlarda Avrupa Şampiyonu oldu. Şampiyonada, 2. İtalyalı ARCS Perugia takımı olurken 3. ise Fransız ekip Clermont Auvergne oldu. 

Edibe Yağız, Dilek Koçak, Viyan Adar, Ceyda Melek Pınar’ın mücadele ettiği şampiyonayı 8 puanla zirvede tamamlayan Fenerbahçe U20 Kadın Atletizm Takımı, Avrupa şampiyonu oldu. Genç kadınlar kros yarışında İtalyan ekip ARCS Perugia’nın ikinci olurken Fransız Clermont Auvergne, şampiyonada üçüncü oldu. 

Genç kadınlar kros yarışında ferdi sıralamada 1. olan Dilek Koçak, yarışı 00:19.42 ile bitirirken, ferdi sıralamada 2. sırada yer alan Edibe Yağız ise yarışı 00:19.527 ile tamamladı.