Fenerbahçe'den bir bomba daha!

Süper Lig'de yeni sezon çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe'de flaş gelişmeler yaşanıyor. Sarı-lacivertli ekip, şu ana kadar 6 transferi resmen açıkladı.

Tarih: 18.07.2023 11:52
Fenerbahçe

 Süper Lig'de yeni sezon çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe'de flaş gelişmeler yaşanıyor. Sarı-lacivertli ekip, şu ana kadar 6 transferi resmen açıkladı. Bu doğrultuda hız kesmeyen Kanarya'nın bir de kaleci transferi yapması beklenirken, Hırvat gazeteci Vlado Boban, Fenerbahçe'nin anlaştığı kaleciyi, "yeni Muslera olur" diyerek duyurdu

Fenerbahçe, Süper Lig'de geride bıraktığımız sezonu Jorge Jesus yönetiminde 80 puanla 2. sırada tamamladı. Yeni dönem için ise çalışmalarını hız kesmeden sürdüren sarı-lacivertli ekip, şu ana kadar 6 transferi resmen açıkladı.Kaleci transferi için de yoğun çaba harcayan Kanarya'da flaş bir transfer gelişmesi yaşandı.Hırvat gazeteci Vlado Boban, Fenerbahçe'nin büyük ölçüde anlaşma sağladı kaleciyi "yeni Muslera olur" diyerek duyurdu.

“MUSLERA GİBİ SEVİLİR VE BAŞARILI OLUR”

Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Dominik Livakovic resmi işlemler için artık İstanbul'a bekleniyor. Hırvat file bekçisini ülkesinde kendisini yakından takip eden Nova TV'den Vlado Boban'a sorduk.Milli formayı da giyen 28 yaşındaki kalecinin tüm özelliklerin anlatan Hırvat gazeteci, sakinliğine dikkati çekti. İşte Livakovic'in bilinmeyenleri:"Galatasaray'daki Muslera gibi olabilir. Henüz 28 yaşında. Bir kaleci için çok ideal bir yaşta. 5-6 sene çok rahat kaleyi üst düzey seviyede koruyabilecek bir isim." 

DÜNYANIN EN İYİ 10 KALECİSİNDEN BİRİ

"O uzun vadeli çözüm olacak. Çünkü Pickford, De Gea veya Bono ile aynı seviyede ama biz küçük bir milletiz, bu yüzden her zaman radarda değildi.

Ancak Türkiye'de göstereceği performansla kesinlikle Muslera gibi sevilir ve başarılı olur. Çok yeteneklidir. Bizim için şu anda dünyanın en iyi 10 kalecisinden biri. İker Casillas bile Livakovic için 'izlenmesi gereken adam' yorumunu yaptı.

AYAĞI TEMİZ, OYUN KURUCU, TEKNİK…

Livakovic, çizgide harika bir kaleci. Çok çok iyi refleksleri var. Birkaç metreden gelen topları bile çıkarabilir. Ayrıca çok sakin ve soğukkanlı bir yapısı var.rvatistan-Brezilya maçını (Katar 2022) izlemenizi öneririm. Gerçek Livakovic tam da o...
Geriden oyun kurma, uzun isabetli toplar atmada gayet iyi. Ayağı temiz ve teknik bir kaleci olduğunu bize çokça kanıtladı.Aşırı kibar, dikkatli bir yapısı vardır. Ayakları yere sağlam basar, sadece futboluna odaklanır. Takımınız aleyhine penaltı kararı verildiyse kaleciniz Livakovic ise içiniz rahat olmalı. Çünkü o çok iyi bir penaltı kurtarıcısı. %30 penaltı kurtarma başarısına sahiptir.

KAOS, KAVGA GÜRÜLTÜ İÇİNDE OLMAZ

"Yılda 700 bin Euro alıyordu. Fenerbahçe'de çok daha fazlasını kazanacaktır (1.7 milyon Euro'ya anlaşıldı). Kendisini çok fazla geliştirmeyi başardı. Onu kaos içinde, kavgada ve gürültü içerisinde göremezsiniz." HABER MERKEZİ