Fenerbahçe’den Erzurum Çıkarması

Fenerbahçe Spor Kulübü, Erzurum’daki yetenekli sporcuları keşfetmek için Erzurum’da spor okulu açtı.

Tarih: 26.02.2024 22:45 Güncelleme: 26.02.2024 23:33
Fenerbahçe’den Erzurum Çıkarması

www.erzurumgunebakis.com / Halil İbrahim AKTAŞ

Eylül 2023’te Erzurum’da faaliyete geçen Fenerbahçe Spor Okulları, Eylül 2023’ten bugüne kadar Erzurum’dan faaliyetini devam ettiren Fenerbahçe Spor Okulları’nın Yöneticisi Yunus İnce gerçekleşen eğitimler hakkında açıklamalar yaptı. Yunus İnce, Fenerbahçe’nin Erzurum’da faaliyete yeni geçtiğini, ilerleyen süreçlerde birçok spor branşında faal olacaklarını, özellikle kış sporlarında faaliyete geçileceğini söyledi. İnce, buraya gelen öğrencilerinin bütün verilerinin Fenerbahçe Spor Kulübü ile paylaşıldığını, çocukların alanında uzman kişilerce çalıştırıldıklarını ve öğrencilerin beslenme programları her birine özel olarak kendi diyetisyenleri tarafından hazırlandığını ifade etti. 

Fenerbahçe Spor Okulları Yöneticisi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni olan Ufukcan Laloğlu, burada iyi bir gelişme kaydeden sporcuların bilgilerini Fenerbahçe spor Kulübü’ne aktardıklarında Fenerbahçe Spor Kulübü bu sporcuları İstanbul’a davet ederek kulübe kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. Kulübün Voleybol Antrenörü Saltanat Saydam ise sporcuların tamamının özel bir şekilde okuldaki diyetisyen tarafından özel bir beslenme programı hazırlandığını vurguladı.

 

Fenerbahçe Spor Okulları Yöneticisi Yunus İnce

“Ufukcan Laloğlu Hoca ile Fenerbahçe Spor Okulları’nda Erzurumlu sporcuları keşfetmeye çalışıyoruz. Biz şu anda Eylül 2023’ten itibaren Fenerbahçe Spor Okulları’nın branşsal hizmetini Erzurum’da sürdürüyoruz. Şu anda Fenerbahçe Spor Okulları, Erzurum’da daha yeni faaliyete geçtiği için şu anda futbol ve voleybol branşlarında eğitim verilmektedir. Ancak Fenerbahçe Spor Okulları, Erzurum’da henüz planlama aşamasında. Önümüzdeki aylarda basketbol, yüzme ve kayak, buz pateni, buz hokeyi, curling gibi kış sporlarında da Fenerbahçe Spor Okulları’nı Erzurum’da aktif bir hale getirmeyi düşünüyoruz.”

“Branş olarak şu anda aktif olan futbol ve voleybol branşında şu anda 200’ü aşkın öğrencimiz bulunuyor. Fenerbahçe Spor Okulları, Erzurum’da ayrı bir konsept sunduğu için beklediğimizin de üstünde bir ilgi ile karşılaştık. Tabii burada aldıkları hizmetten kaynaklı, yazın ve kışın gerçekleşen eğitim serüvenine baktığımız zaman öğrencilere diyetisyen desteği, öğrencilerin fiziki ve sağlık noktasında birebir takip desteği sunduğumuz için çocuğunu spora yollamak isteyen veliler tarafından yoğun bir ilgiyle karşılaşıyoruz.”

“Antrenör sayımız branşlara göre değişiklik gösteriyor. En azami sayıdaki öğrenciye dahi, en iyi şekilde ilgilenebilmek, öğrencilerde iyi bir gelişim kaydedebilmek adına öğretmen sayımızı ihtiyaç duyulanın hep üzerinde tutarak en iyi şekilde verim almaya çalışıyoruz.” 

Fenerbahçe Spor Okulları Voleybol Antrenörü Saltanat Saydam 

“Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından bize gönderilen profesyonel programlar eşliğinde antrenman programlarımızı hazırlayıp, öğrencilerimize gerekli antrenmanları yaptırıyoruz. Çocuklara hafta içi akşam 5’ten sonra, hafta sonları da öğleden sonra öğrencilerimizle antrenmanlarımızı gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimize fiziki olarak zaten kondisyon ve güç antrenmanları yaptırıyoruz. Bunların dışında özel diyetisyenimiz de var, diyetisyenimiz çocukların boy, kilo, beslenme programı gibi her şeyleriyle ilgileniyor. İlk başlayan öğrencilerin bazılarında beklenilenin de üstünde bir ilerleme kaydettiğimiz gördük.”

Fenerbahçe Spor Okulları Yöneticisi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Ufukcan Laloğlu

“Fenerbahçe Spor Kulübü, buradaki bütün öğrencilerin bilgisini istiyor. Daha sonrasında öğrencilerin verilerini birebir takip ediyorlar. Ardından yetenekli olan sporcuları, tam manasıyla kendi bünyelerine katmak için bizden başarılı olan öğrencilerin isimlerini istiyorlar. Biz de iyi bir gelişme kaydeden antrenörleriyle görüşüp daha doğru bir şekilde bilgi alarak, sonrasında o sporcuları Fenerbahçe Spor Kulübü için İstanbul’a davet ediyoruz.”