Fırıncılar Simide Zam İstiyor!

Ekmeğin zamlanmasının ardından fırıncılar şimdi de simit ve poğaça zammı istiyor.

Tarih: 29.09.2023 19:52
Fırıncılar Simide Zam İstiyor!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Ekmeğe gelen son zamlarla beraber rahatlaması beklenen fırıncılar şimdi de simit ve poğaçaya zam istiyor. 

Poğaçalarını zararına sattıklarını dile getiren fırıncılar, unun ve susamın zamlanmasının simit ve poğaçaların satışını büyük ölçüde etkilediğini söylediler. 

Fiyatların her fırında değişiklik göstermesinin, ortada bir birlik oluşturmadığını ifade eden Yavuz Turgut, birleşip bir zam talebinde bulunulması gerektiğini söyledi. 

Sözlerine, “Vatandaşlarımız bunu nasıl karşılar bilmiyorum ama onlar gibi bizde mağdur durumdayız.” Şeklinde devam eden Turgut: 

“Onlar ucuza simit almak ister, bizde tabi vatandaşlarımızı zorlamak istemeyiz onlara ucuza simit satmak isteriz ancak şuan ki ekonomide bu mümkün gibi görünmüyor. Hem onlar mağduriyet yaşıyor hem de biz mağduriyet yaşıyoruz. Bu nereye kadar böyle sürecek bilmiyoruz. Biz asgari ücrete veya emekli maaşlarına, memur maaşlarına her zam geldiğinde sürekli zarar ediyoruz. Bu yüzden bizde zam yapmak zorunda kalıyoruz. Bizim zam yapmamız zaten toptancılardan aldığımız malların zam yapmasına da bağlı biraz. Onlar ekonomiye bağlı olarak mallarının fiyatlarını artırıyorlar. Bizde artırıyoruz. Vatandaş bize sitem ediyor, biz üstümüzdekilere sitem ediyoruz. Bu durum nasıl düzelecek hiçbir fikrim yok.” Dedi. 

İstedikleri Kadar Zam Yapsınlar

Fırıncıların bu tutumları üzerine vatandaşlar: 

“Biz kimseye fiyatlar yüksek diyemeyiz. Herkes evine bir şekilde ekmek götürmeli. Bizim sitemimiz insanları zam yapmaya zorlayanlara, ekonomiyi bu hale getirenlere. Zam yapmak istemeleri gayet normaldir. Umarız yüksektekiler bir gün bizim yerimize gelirler ve neler olup bittiğini kendileri de görürler. Fırıncıların arkasındayız, istedikleri kadar zam yapsınlar.”