FIRINCILARIN PİDE MESAİSİ

Ramazan ayında tüm Türkiye'de olduğu gibi Erzurum’da da fırınlarda Ramazan pidesi mesaisi yaşanıyor.

Tarih: 08.04.2024 16:22
FIRINCILARIN PİDE MESAİSİ

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Ramazan ayı ile birlikte, fırınlardaki yoğun mesai devam ediyor. İftar sofralarının vazgeçilmezi olan pideleri hazırlamak için aralıksız mesai harcayan Erzurum’daki fırıncılar, vatandaşların siparişlerini yetiştirmeye çalışarak, iftar saatine kadar sıcak pide çıkarmaya devam ediyor.

Ekmek ustası Ömer Özmen, pideleri tüketicilerle buluşturmak için daha çok çalıştıklarını ve Ramazan ayının normal zamana göre daha fazla yoğun geçtiğini söyledi.

Özmen,” Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan pidesi yoğunluğumuz devam ediyor. Ramazan ayı boyunca bizde aynı tempo ile çalışıyoruz. Yoğun olduğu için çift vardiya çalışıyoruz. Ramazan ayında genel olarak pide tercih ediliyor. Pide talebi çok olduğu için eleman arıyoruz. Bizim yoğunluğumuz Ramazan ayında böyledir. Ramazan pidesi çok özel bir ekmektir. Ramazan'dan önce veya sonrasında talep görmezken Ramazan ayında müthiş bir talep görüyor. Ramazan ayı sonra rutin çalışmaya devam edeceğiz. Ramazan ayında çok tecrübe ettiğimiz ekmeklerden bir tanesi pide ekmeğidir. Gördüğünüz gibi bu saatler de çok yoğunluk oluyor. Fırıncı arkadaşlarımızda bu saatlerde çok yoruluyorlar. Ramazan aylarında pide ekmeklerini ve susamlı ekmekleri çok tercih ediyoruz. Hamur yoğurduktan sonra pide hazırlıyoruz. Yağlı, yumurtalı, susamlı, vatandaşların tercihine göre hazırlığımızı yapıyoruz. Akşam ezanına doğru bayağı bir yoğunluk oluşuyor. Haliyle Ramazan dolayısıyla yığılma oluyor. İftardan sonra da saat 21.00 itibariyle tekrar hamuru yoğurmaya başlıyoruz ve aynı şekilde yumurtalı, yağlı, susamlı ekmeğimiz de saat 01.00 ve 02.00'ye kadar ekmek çıkararak vatandaşlarımızın hizmetine sunmaya çalışıyoruz.”