FIRSATÇILARA DİKKAT

Erzurum’daki kasaplar Odası kıyma fiyatlarına zam yaptı.

Tarih: 28.09.2023 18:31 Güncelleme: 28.09.2023 22:34
FIRSATÇILARA DİKKAT

www.erzurumgunebakis.com/İhsan KUMRU

 Kıyma fiyatlarının 320TL’den 350 TL’ye yükseldiğini ifade eden Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder,  kıyma fiyatlarının bu gidişle 500TL’yi bulacağını söyledi. 

Ejder,” Erzurum’da her geçen bütün ürünlere zam geliyor bu yüzden bizde kıyma fiyatlarına zam yaptık. Kıyma fiyatlarının 320TL’den 350 TL’ye yükseltme kararı aldık. Bu gidişle kıyma fiyatları 500TL’yi bulur. Hayvan fiyatları prim yapmasından dolayı et fiyatları artışa geçti. Bilhassa Erzurum’da et sıkıntısı çekiyoruz. Ne gibi et sıkıntısı çekiyoruz diye soracak olursanız; Bu gün biz erkek dana bulanıyoruz. Kestiğimiz inek ama dana yok.  Şimdi bizde bu zammın altından çıkamadığımız için mecbur ete zammımızı yaptık. Burada esnafımız zarar ediyor.”

Enflasyonla mücadele edecek bir lider lazım

Kıyma fiyatlarına gelen zamlara tepki gösteren vatandaşlar, Bir asgari ücretlinin bu ete ulaşması için herhalde bazı şeylerden kısması gerekecek ama bu hayvancılığın üretimine el atmış olsalardı vatandaşlar ucuz et alacaklarını söyledi. 

Vatandaşlar,” Bir asgari ücretlinin bu ete ulaşması için herhalde bazı şeylerden kısması gerekecek ama bu hayvancılığın üretimine el atmış olsalardı insanlarımız belki bu kıymayı daha ucuza alacaktık. Besiciler fiyatı artırıyor. Onlarda mecburi yem fiyatlarına zam geliyor. Türkiye'de yeterli hayvan da yok. Son zamanlarda sığır hayvanları kesildi dişiler. Onlar bittikten sonra bir dana kıtlığı var. Her hafta zam gelmeye başlıyor yavaş yavaş. Besicilerin çoğu bırakıyor, köylerde zaten çoğu bıraktı. Yani böyle giderse gelir, daha da zamlar çoğalır.  Aşırı pahalı. Bizim paramız hiç bu kadar değersiz olmamıştı. Gerçekten insanlar zor durumda. Alamıyoruz. Paramız Afgan parasına döndü. Tomarla para alıyorsun bir pazara gidiyorsun hepsi bitiyor. İyi bir yönetim lazım. Enflasyonla mücadele edecek bir lider lazım.”