FİYAT LİSTESİ UYGULAMASI BAŞLADI

Yiyecek ve içecek hizmeti veren işletmeler, düzenleme doğrultusunda fiyat listelerini kapılarının önüne koymaya başladı.

Tarih: 01.02.2024 15:07
FİYAT LİSTESİ UYGULAMASI BAŞLADI

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Ticaret Bakanlığı'nın fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'i, 19 Aralık 2023'te Resmi Gazete'de yayımlanmış ve işletmelere 1 Ocak 2024 tarihine kadar geçiş süreci tanınmıştı. Yiyecek ve içecek hizmeti veren işletmeler, düzenleme doğrultusunda fiyat listelerini kapılarının önüne koymaya başladı.

Bu yeni uygulamayla birlikte, yiyecek ve içecek hizmeti veren işletmeler, fiyat listelerini kapılarının önüne koymaya ve restoran veya kafelerin camlarına asmaya başladı. İşletmeciler, bu düzenlemenin fırsatçılığın önüne geçilmesine yardımcı olacağını belirtiyorlar. Bu adım, tüketici haklarının korunmasında önemli bir gelişme olarak görülüyor.

Fiyat Etiketi Yönetmeliğinin çok güzel bir uygulama olduğunu ifade eden Esnaf,  vatandaşların yiyeceği ürünün fiyatını içeriye girmeden görebilecek ve ne ödeyeceğini önceden bileceklerini söyledi.

Esnaf,” Yapılan uygulama hem bizim için hem de müşteriler için çok sağlıklı bir alışveriş ortamı sağlayacak. Fiyatlar menüde yazmasına rağmen bazı müşteriler bu ne fiyat ödemiyorum gibi çıkışlarda bulunuyordu bu duruma karşı güzel bir önlem olacak. Bunun yanı sıra turist ya da yabancı biri geldiğinde menüdeki fiyatları yükselten esnaflar için de caydırıcı olacaktır.”

Uygulamayı vatandaşlar desteklerken, esnafın birçoğu tarafından da olumlu değerlendirildi.  

Vatandaşlar,” Mecburen artık fiyat listesine bakıyoruz. Her yerde dengesiz bir fiyat dağılımı var maalesef. Bu sebeple fiyatlara bakarak oturuyoruz. Karar çok doğru, bu tür yerlerin çok sürprizleri olabiliyor. Zor durumda kalmamak adına güzel bir uygulama olmuş. “Bu caydırıcı bir unsur, içeriye oturduğunuz zaman içerideki fiyatla dışarıdaki fiyat çok farklı olabiliyor. Herkesin bir alım gücü var, kesinlikle iyi oldu.”