FRANSIZ YABANCILAR ERMENİ KATLİMANI KABULLENDİLER

Fransız vatandaşları Ermeni soykırımının katliam olduğunu Türk Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezini gezdikten sonra kabullendiler.

Tarih: 06.08.2023 18:01 Güncelleme: 06.08.2023 18:07
FRANSIZ YABANCILAR ERMENİ KATLİMANI KABULLENDİLER

www.erzurumgunebakıs.com / Rabia Aslan Karakaş 

Erzurum’da açılan Türk Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezini günlük yüz ziyaretçi ziyaret ediyor. 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 1915 olaylarının yıldönümü olan 24 Nisan'ı 'Ermeni soykırımını anma günü' ilan ederken Fransız vatandaşları katliam olduğunu Türk Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezini gezdikten sonra kabullendiler. 

En çok yabancı ziyaretçilerin başında Fransızların geldiğini ifade eden Türk Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi yetkilileri,  Fransız yabancı turistlerin Türk Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezini gezdikten sonra o dönemde yapılan katliam olduğunu kabul ettiklerini söylediler.

Yetkililer,” Erzurum’da açılan Türk Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezimizi günlük yüz ziyaretçi ziyaret ediyor.  Bu merkezimi en çok Fransız turistler ziyaret ediyor. Türk Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezimizi gezen Fransız turistler o dönemde Ermeniler tarafından yapılan katliamın olduğunu kabulleniyorlar. Bu yapılan katliamın vahşice olduğunu bu yapılanların insan olmadıklarını vahşice olduklarını söylediler. Türk Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezimizde resimlerle tarihi, kanıtlarla, devletimizin tutmuş olduğu kaynaklarla, belgelerle insanlarımıza anlatmaya çalışıyoruz. Bu bölgede büyük acılar ve sıkıntılar çekilmiş ve mücadele verilmiştir. Burada biz aslında tarihsel bir bilinç oluşturmaya çalışmakla birlikte gelen kardeşlerimize, misafirlerimize, öğrencilerimize bu bilinçle ilgili söyleşiler yapmaya çalışıyoruz. Farkındalık oluşturmak için. Erzurum’da ki milli manevi değerlere ne kadar katkıda bulunuyoruz.  Buraya dışardan gelen vatandaşlar için bir nevide dinlenme yeri oluyor. Yine buraya gelen vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz, kütüphanemizi gezdiriyoruz. Kitabı seven kişiler daha çok geliyor. Bir defa gelen bir daha tekrar geliyor. Üniversite öğrencilerimiz açısından çok önemlidir. Burada Tarihi, İslam’ı ve Edebiyatı, Peygamber Tarihiyle ilgili birçok kaynağı alıp üniversite öğrencileri yüksek lisansını, tezlerini kütüphaneden faydalanabilirler. Kütüphanemizde internet sitemizde bulunuyor. Kütüphaneye dışardan gelen misafirlerimiz çok oluyor. Biz de onları burada en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. İnsanlarımıza hem tarihi bilinç oluşturmak hem de geleceğe dönük kitap sevgisini arttırmaktır.”