Fuat Sezgin Vakfı öğrencilerle buluştu

Prof. Dr. Fuat Sezgin Vakfı Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ersan Aslan, Erzurum İbrahim Hakkı Fen Lisesi’nde öğrencilerle bir araya geldi.

Tarih: 22.03.2022 18:01
Fuat Sezgin Vakfı öğrencilerle buluştu

Seyfi BAYER

Erzurum’da öğrencilere yönelik Prof. Dr. Fuat Sezgin ve bilimler tarihine yönelik seminerler verildi. Milli Eğitim Bakanlığı ve Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı (İBTAV) arasında gerçekleştirilen işbirliği kapsamında, liselerde bir dizi seminerler gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Erzurum’da da öğrencilere Prof. Dr. Fuat Sezgin ve bilimler tarihine yönelik seminerler verildi.

FEN LİSEÖĞRENCİLERİNE SEMİNER

Prof. Dr. Fuat Sezgin Vakfı Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ersan Aslan, Erzurum İbrahim Hakkı Fen Lisesi’nde öğrencilerle bir araya geldi. Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği kapsamında öğrencilere tarihi ve Prof. Dr. Fuat Sezgin’in bilime katkılarına yönelik bilgi veren Aslan,  “Genç nesillerimize bilgi edinmeyi aynı zamanda kalbi bir görev edindik” diye konuştu. Prof. Dr. Selçuk Coşkun Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadoli Lisesi öğrencilerine, Prof. DR. Mustafa Şahin ise Erzurum Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya gelerek islam bilim tarihi ve Prof. Dr. Fuat Sezgin konulu seminer verdiler.

"GÜÇLÜ OLAN TARIH YAZIYOR"

Yakutiye Anadolu İmam Hatip Lisesinde ise mütevelli heyeti üyeleri Ayşegül Kutluca, Sümeyye Baybara ve Mihriban Ataş öğrencilere Prof. Dr. Fuat Sezgin’in öncü olduğu bilimler tarihi hakkında bilgi vererek, bilim tarihinin önemine vurgu yapıp, güçlü olanın tarihi yazdığına dikkat çektiler. Semir sonunda öğrencilere yönelik bilgi yarışması düzenlendi ve dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.