Furkan’dan tarihi madalya

Kısa Kulvar Sürat Pateni Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden Erzurumlu Furkan Akar, 1000 metre finalinde Avrupa 3'ncüsü olarak ülkemize bu alanda ilk madalyasını kazandırdı.

Tarih: 17.01.2023 12:52
Furkan’dan tarihi madalya

Sinan AYDIN

Erzurum GSİM TOHM ve Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü sporcusu Furkan Akar, Avrupa üçüncüsü oldu. Kısa Kulvar Sürat Pateni Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden Furkan Akar, 1000 metre finalinde Avrupa 3'ncüsü olarak ülkemize bu alanda ilk madalyasını kazandırdı. 

İLK TÜRK SPORCU OLMA BAŞARISI GÖSTERDİ

Furkan Akar, Avrupa Kısa Kulvar Sürat Pateni Şampiyonası'nda tarih yazdı. 2023 Avrupa Kısa Kulvar Sürat Pateni Şampiyonası'nda milli sporcu Furkan Akar, 1000 metre finalini üçüncü bitirerek organizasyon tarihinde madalya kazanan ilk Türk sporcu olma başarısı gösterdi. Polonya'nın Gdansk şehrinde düzenlenen Avrupa Kısa Kulvar Sürat Pateni Şampiyonası'nda bugün 1000 metre final yarışı gerçekleştirildi. 

KARAR AÇIKLANDIĞINDA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Milli sporcu Furkan Akar, 1000 metre finalinde 1.37.780'lik derecesiyle Avrupa 3'ncüsü olarak Türkiye'ye bu alanda ilk madalyasını kazandırdı. Final yarışını Belçika'dan Stijn Desmet 1.27.652'lik derecesiyle birinci, Hollanda'dan Jens van 't Wout ise 1.27.785'lik derecesiyle ikinci sırada bitirdi. Kararın açıklanmasının ardından büyük bir mutluluk yaşayan Furkan, sevinç gözyaşlarını tutamadı.