Futbol İl Temsilcisi Karakoca’dan Şiddete Kınama

Erzurum Futbol İl Temsilcisi Ferit Karakoca dün oynanan Ankaragücü, Rizespor maçındaki hakeme şiddet uygulanması ile ilgili kınamada ve açıklamada bulundu.

Tarih: 12.12.2023 17:32
Futbol İl Temsilcisi Karakoca’dan Şiddete Kınama

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş 

Dün Trendyol Süper Lig takımlarından MKE Ankaragücü ve Çaykur Rizespor ligdeki 15. Maçlarını oynamak için sahaya çıktılar. Dün oynanan MKE Ankaragücü – Çaykur Rizespor maçının ise Halil Umut Meler yönetti. 1-1 biten karşılaşma sonrasında ise sahaya giren MKE Anakaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca Halil Umut Meler’e yumruk attı. Daha sonrasında ise birkaç kişi daha maçın hakemi Halil Umut Meler’e saldırdı. Bu olay sonrasında ise Türk hakemler maçlara çıkmama kararı aldı ve Türkiye Futbol Federasyonu ise bütün liglerdeki maçları süresiz erteledi. Futboldaki şiddete karşı Erzurum Futbol İl Temsilcisi Ferit Karakoca kınamada ve önemli açıklamalarda bulundu.

Ferit Karakoca, “Trendyol Süper Lig’de dün akşam oynanan MKE Ankaragücü – Çaykur Rizespor karşılaşması sonrasında MKE Ankaragücü –  Çaykur Rizespor maçının ardından, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın FIFA kokartlı hakemimiz Halil Umut Meler'e yumruk atmasını ve beraberinde başlayan şiddet olaylarını kınıyorum. Şiddet, nereden, kimden ve nasıl geliyorsa gelsin açıklaması asla olamaz! Sayın Halil Umut Meler’e yapılan şiddet kabul edilebilir bir şey değil, Yazıklar olsun diyorum. Ancak bu olay maalesef Türk Futbolunda ilk defa olmuş bir şey değil. Özellikle alt liglerde ne yazık ki birçok şiddet olayı var. Dün gece yaşananlar asla ve asla kabul edilemez.” 

“Türkiye'de, güzel ülkemdeki tüm futbol müsabakalarına bakmamız daha doğru olur, çünkü dün Türk Futbolu büyük bir yara aldı. Bunun önüne geçilebilmesi de amatör liglere ve Trendyol 1. Lig, Trendyol 2. Lig, Trendyol 3. Lig, Bölgesel Amatör Ligler, Gelişim Ligleri ve Amatör Liglerde şiddet olayları ile karşılaşıyoruz. Türk Futbolundaki şiddeti önlemenin yolu ligleri ertelemek ile çözüme kavuşacak bir şey değildir.”

“Futboldaki şiddet problemini önüne geçmek için müsabakalarda TFF’nin kamuoyuna karşı daha şeffaf bir şekilde yaklaşımı, şiddetin önüne geçilmesi için alınacak radikal kararlar ve yaptırımlar ile olacaktır. TFF’nin daha şeffaf olarak ne demek istiyorum? Herkesin en çok takip ettiği Trendyol Süper Lig maçlarının birçoğunda maçtan sonra en çok konuşulanlardan birisi VAR Odası, orta hakem ve yan hakemlerin kararları oluyor. Birçok spor programında sosyal medyada ya VAR Odası hakemlerinin yanlış kararlar verdiği ya da orta hakem ile yan hakemlerin yanlış kararlar aldığı söyleniyor. Burada VAR Odası hakemleri, orta hakem, ya da yan hakemler yanlış yapıyorlar, yanlış yönetiyorlar demiyorum. Şu anda futbolseverlerin, futbol yorumcularının söylediklerinden ve sosyal medyada bakış açılarını paylaşan vatandaşların şu andaki TFF’ye, hakemlere karşı olan bakış açısını söylüyorum. Bu algının da kırılması için, vatandaşların TFF’ye hakemlere güveninin artması için, daha doğrusu futbolda bir güven ortamını oluşturup, futboldaki şiddet, nefret ve asılsız iddiaların ortadan kalması için atılması gerekn önemli adımlardan birisi olarak bunu söylüyorum. Futboldaki şiddetin önüne, maçların ertelenmesi bir çözüm değil. Futbolda öncelikle bir güven ortamı oluşturulmalıdır. Şiddet olaylarına karşı büyük yaptırımlar getirilmelidir. Şiddet, Türk Futbolunun prestijine büyük zarar veriyor. Hiçbir Türk vatandaşı da bunun olmasını istemeyecektir. Umarım yeşil sahalarda böyle şeylerle bir daha karşılaşmayız. Süper Lig’de gerçekleşen bu utanç verici olayda nasıl bir yol izlenecekse bütün liglerde aynı yaklaşımın olması gerekir.”