GAR MÜZESİ YENİLENİYOR

Erzurum TCDD Gar İşletme Müdürü Yunus Yeşilyurt, Türkiye´de hiçbir yerde bulunmayan nadide parçalar ile birlikte yaklaşık 320 eserin aldığı Gar Müzesinin yenileme çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerini paylaştı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
GAR MÜZESİ YENİLENİYOR

 

Nesrin Çetinkaya

Tarihi eserlerin daha nezih bir ortamda sergilenmesi ve ziyaretçiler tarafından rahatlıkla incelenebilmesi doğrultusunda Gar Müzesinde yenileme çalışması yaptıklarını kaydeden Erzurum TCDD Gar İşletme Müdürü Yunus Yeşilyurt, revize çalışmalarının tüm hızı ile devam ettiğini dile getirdi. Gar Müzesinde Türkiye´de hiçbir yerde bulunmayan nadide eserlerin bulunduğunu anımsatan Yeşilyurt, ?bu sayede burayı ziyaret eden Erzurumlu vatandaşlarımız, seyahatleri sırasında müzemizi gezmeye gelen misafirlerimiz eserleri rahatlıkla inceleyebilecek, daha nezih bir ortamda ziyaretlerini gerçekleştirebilecek. Yenileme çalışmalarımız bu doğrultuda devam ediyor? diye konuştu.

ERZURUM GAR MÜZESİNDE YENİLEME ÇALIŞMALARI TAM GAZ DEVAM EDİYOR

Müzede bulunan eserlere ve yenileme çalışmalarının detaylarına değinen Yeşilyurt, ?Tarihi eserlerimizi daha nezih bir ortamda sergilemek adına böyle bir yenileme çalışması yapıyoruz.  Müzemizde Erzurum Gar Müzesinin açılışı ile ilgili alakalı bir şilt var. Türkiye´de sadece buraya özgü bu şilt, bunun bir ikincisi yok. O da Erzurum gar müzemizde bulunuyor. Bu bakımdan da müzemiz son derece bir önem arz ediyor. Türkiye´de hiçbir yerde bulunmayan nadide parçalarımız mevcut. Türkiye´nin ikinci demiryolu müzesi olan Gar Müzemizde 320 adet tarihi belge, araç ve gereç bulunuyor. Bunun yanı sıra müzemizde yine 150 yıllık tarihi eserlerimiz bulunuyor. Erzurum´a 1939 yılında ilk trenin gelişi nedeniyle düzenlenen törenden fotoğraflar, gaz lambaları, o zamanlarda demiryolu çalışanlarının kullandığı aletler, mors aleti, manyetolu telefonlar gibi birçok eser yer alıyor. Yine o yıllarda trenlerde hasta yolcuların tedavileri için kullanılan ilaçlar da yer alıyor ve bunlar ziyaretçilerimiz tarafından oldukça ilgi görüyor. Sergilenen her bir eser tarihi belge ve antika niteliği taşıyor. Malumunuz olduğu üzere vatandaşlarımız müzemizi gezerken herhangi bir ücrete tabi tutulmuyorlar. Şuanda bir revizyon çalışması var. Müzemiz yenileniyor. Burayı ziyaret eden vatandaşlarımız, seyahatleri sırasında müzemizi gezmeye gelen misafirlerimiz eserleri rahatlıkla inceleyebilecek, daha nezih bir ortamda ziyaretlerini gerçekleştirebilecek. Çalışmalarımız şuan devam ediyor? ifadelerine yer verdi.