GASTRONOMİ FUARINA BÜYÜK İLGİ

Erzurum’da Palandöken Kültür Yolu Festivali kapsamında gerçekleşen gastronomi fuarını vatandaşlar büyük ilgiyle takip etti.

Tarih: 27.08.2023 18:17
GASTRONOMİ FUARINA BÜYÜK İLGİ

www.erzurumgunebakis.com / Sedanur Bingöl 

Palandöken Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Işılay Çakır, Erzurum’un bir festival ihtiyacı olduğunu gördüklerini, gastronomi çadırlarının büyük ilgi gördüğünü söyledi. Fuarın ilk gününde 100 çeşitten oluşan bir sofra kurduklarını belirten Çakır, bu sofranın basına tanıtımının da Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu ve Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi tarafından gerçekleştirildiğini ifade etti. Bugün de “En İyi Böreği Ben Yaparım” ve “Lor Dolmanı Al Gel” adlı iki yarışma düzenleyeceklerini aktardı.

Işılay Çakır, “Gastronomi etkinliğinin bugün 2. günü dün büyük bir Erzurum Sofrası 100 çeşitten oluşan büyük bir sofra kurduk. Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu Bey ve Valimiz tarafından Erzurum Sofrası’nın basına tanıtımı gerçekleşti. Daha sonra da söyleşilerimiz oldu. Türkiye’nin ünlü şefleri ile söyleşiler gerçekleştirdik. 2. günde de yemek yarışmamız var. Halka açık kadınlarımızın “En İyi Böreği Ben Yaparım” ve “Lor Dolmanı Al Gel” yarışması yapılacak daha sonra saat 3’e kadar bu etkinliğimizi bitirdikten sonra yine burada ünlü bir şefimiz ile bir etkinliğimiz olacak. O etkinlikten sonra da panellerimiz olacak. Palandöken Kültür Yolu Festival çok güzel gidiyor. Erzurum’un buna ihtiyacı varmış biz bunu gördük. Gastronomi çadırlarımız çok yoğun ilgi gördü. Dışarıdan da turist aldık. Bizim için çok farklı bir deneyimdi. Çok güzeldi. Halkımıza teşekkür ediyorum.”