Gazetecilerden halay şov

Erzurum basını Ankara´da adeta kurtlarını döktü. ESAV tarafından geleneksel olarak düzenlenen Erzurum Tanıtım Günleri´ne Erzurum´dan davet edilen gazeteciler, halay şov yaptı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Gazetecilerden halay şov

 

Dilek BAYRAK

Program kapsamında kurulan stantları gezen gazeteciler, Aşkale Belediyesi ile Çat Belediyesi stantlarında büyük ilgiyle karşılandılar. Erzurum türküleriyle renklenen stantlarda gazeteciler, halay performanslarıyla Ankaralılara unutulmaz bir gün yaşattılar. Gazetecilerin halay şovu, Erzurum Tanıtım Günleri programı için Atatürk Kültür Merkezi´ne akın eden Ankaralıların da büyük ilgisini çekti. Dadaş gazetecilerin halayını cep telefonlarıyla kaydeden kimi Başkentliler, gazetecilere eşlik etmeyi de ihmal etmediler.

Öte yandan tanıtım günlerinde en büyük ilgiyi gören stantlardan birisi de Aşkale Belediyesi´ne ait stant oldu. Aşkale Belediyesi ve Aşkale Kaymakamlığı´nın işbirliğiyle açılan stant, Ankara´daki Aşkaleliler kadar siyasetçilerin de akınına uğradı. AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir´in de özel ilgi gösterdiği tanıtım standına, DYP´nin Erzurum eski Milletvekili olan Prof. Dr. Zeki Ertugay da uğradı. Milletvekili Aydemir, Aşkale Belediyesi´ne ait stantta Erzurum markası vurgusunda bulundu. Aşkale´nin, Erzurum´un giriş kapısı olduğunu vurgulayan Aydemir, şehrin tanıtımı ve değerlerinin markalaştırılması bağlamında Erzurum Tanıtım Günleri´nin önemli bir gayretin ürünü olduğunu ifade etti.