Gazetecilere sendika şart

Türk-iş sendikası başkanı Erzurum’da gazetecilerin mutlaka sendikalaşması lazım açıklamalarında bulundu.

Tarih: 17.12.2023 23:36
Gazetecilere sendika şart

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Haber ve bilgi kaynağına çabuk ulaşmak ve bu kaynaklardan edindiği bilgi ve haberleri okurlara sunma işini üstlenen gazetecilerin Erzurum’da mutlaka sendikalaşması gerektiğinin altını çizen Tez-Koop-İş sendikası Erzurum Şube Başkanı Hakan Kurt, “Gazetecilerin sendikalı olması şart çünkü bizim medyada ifade ettiğimiz şeyleri çok dile getirilmiyor. Sendika ne kadar güçlü olursa medya da, o kadar hak ve menfaatleriyle ilgili de çalışanlarını daha iyi noktaya getireceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı

Bu konu da Gazetecilere de çok büyük görev düştüğünü belirten Kurt, “büyük şirketler ve gazete sahiplerinin mutlaka ama mutlaka sendikalı olması gerekir. Sendikalı olmayan bir yerde sendikanın ne olduğunu çalışanların ne olduğunu kimse idrak edemez de anlayamaz da. Sendika bizim iş kolumuza girmiyor bizim gazetecilik diye BAS diye bir iş kolumuz var dolayısıyla onlar oraya giriyor ama bizim için sendikanın bir önemi yok önemli olan o çatı altında toparlanabilmesi. Bizim gördüğümüz En büyük sıkıntılarından biri bu” dedi. 

Gazetede çalışanların tamamının bir sendikal yapı içerisinde olması gerektiğini vurgulayan Hakan Kurt, Gazetecilerin bağlantıları güçlü, birbirleriyle irtibatlara daha kolay ve gündem yaratacak bir pozisyonda oldukları için sendikalı olduğu zaman aldıkları hak ve menfaatler daha ileri taşınacaktır diye düşünüyorum ben. Aynı zamanda el eli yıkayacak elde de yüzü yıkayacak yani onlar yaptıkça diğer işçilerimiz de bu anlamda bir gündem oluşturacaklar” söylemlerinde bulundu.