Gazetecileri Pasinler kaplıcalarında ağırlayan Başkan Ahmet Dölekli:

Pasinler´i Erzurum´un gözbebeği yapacağım

Tarih: 01.01.0001 00:00
Gazetecileri Pasinler kaplıcalarında ağırlayan Başkan Ahmet Dölekli:

Sinan AYDIN

 

Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli, yaptığı işler ve gösterdiği performans ile kısa sürde halkın gönlünde taht kurmayı başardı. Erzurum´da görev yapan basın mensuplarını, Erzurum Gazeteciler Cemiyeti´nin (EGC) düzenlediği organizasyonla Pasinler Kaplıcaları´nda ağırlayan, kendileriyle pırıl pırıl hale gelen, suyunun berraklığı ve temizliği ile dikkat çeken havuzda yıkanan Belediye Başkanı Ahmet Dölekli, samimi davranışları ve dobra açıklamalarıyla konuklarından tam not aldı.

 

İNSANIMIZ HEM MAZLUM, HEM YOKSUL

 

Pasinler´de yaşayan insanların çok mazlum, bir o kadar da fukara olduğunun altını çizen Başkan Dölekli, bir yandan belediyecilik hizmetlerine ivme kazandırmaya çalıştığını, diğer yandan da vatandaşın kanayan yarasına merhem olabilmenin yollarını aradığını söyledi. Ağırlaşan ekonomik şartların altından kalkamayan, geçim sıkıntısı çeken, dolayısıyla çareyi başka diyarlara göç etmekte bulan insanların gidişine set olmaya çalıştığını, göçü durdurmak ve tersine döndürmek için her yolu denediğini ve deneyeceğini belirten Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli, büyük kaplıcada gazetecilerle çermik keyfi yaşadı.

 

GAZETECİLERİN KAPLICA KEYFİ

 

Kaplıca keyfi sonrası, basın mensuplarına yemek veren Başkan Dölekli, bu arada yaptığı hizmetlerden de kesitler sundu. Pasinler´in bir zamanlar Erzurum4un en gelişmiş ve gözde bir ilçesi olduğunu, her yıl yüzlerce ailenin ilçeye gelerek çadır kurduğunu ve kaplıca imkanından yararlandığını hatırlatan Başkan Dölekli, ?Bugün Pasinler o özelliklerini ve güzelliklerini kaybetmiş bir ilçe olarak, mazisini arıyor? diye konuştu. Yapılan her türlü çirkin dedikodu, söylenti ve iftiraya rağmen seçildiğini, seçildikten sonra da kolları sıvadığını belirten Başkan Dölekli, önceki dönemden 54 trilyon lira borç yüküyle devraldığı ilçeyi, eski parlak günlerine kavuşturmaya ahdettiğini söyledi. Pasinler´in bahçelerinin yaz aylarında çadır turizmine açıldığını, o yıllarda başta Erzurum olmak üzere çevre il ve ilçelerden Pasinler´e akın olduğunu, dolayısıyla ciddi ekonomik hareketliliklerin yaşandığını hatırlatan Başkan Dölekli, ?Önümüzdeki yaz aylarında o bahçelerde 300 kadar çadır kuracak, o çadırları insanlarımıza kiraya vererek, turizm hareketliliğini yaşatacağım? dedi. Başkan Dölekli, sözlerini daha sonra şöyle sürdürdü:

 

??ASMA KÖPRÜ TAMAM´´

 

?- Pasin Çayı üzerinde bir asma köprü vardı. Altta göl oluşur, insanlar o köprüden keyifle, mutlulukla geçerlerdi. Sonraları ne o çaydan eser kaldı, ne köprüden. Göreve gelir gelmez, kaplıcalarımızın eksiklerini hızla tamamladık, ihtiyaçlarını giderdik. İnsanlarımıza kaplıca hizmetini kadınlara kişibaşı 5, erkeklere 7 liradan vermeye başladık. Asma köprümüzü yaptırdık. Dereyi ıslah ettik, önüne açılır-kapanır kapaklar koyduk. Şimdilerde köprünün ışıklandırma çalışmaları yapılıyor. Yaz aylarında kapakları kapatacak, dereyi göl haline getirecek, köprünün ışıkları ile görsel hale getireceğiz. Yan tarafta bir de düğün alanı yapacağız. Erzurum´da salonlarda avuç dolusu paralar harcanıyor. Biz Pasinler´de mütevazi ücretlerle genç çiftlerin mutluluğuna ortak olacağız. Pasinler Kalesi´nin orta kısmındaki mağaradan şelale akıtacağız. İzin konusunda gerekli girişimlerimiz sürüyor. Yollarımızı yapıyoruz, yapacağız. Pasinler´i dediğim gibi, eski parlak günlerine kavuşturacağız.?

 

EGC BAŞKANI METİN BARLAK TEŞEKKÜR ETTİ

 

Pasinler´in lahanasını, patatesini ve diğer ürünlerini değerlendirmenin yollarını aradıklarını, çeşitli projeler üzerinde kafa yorduklarını da belirten Başkan Dölekli, basın mensupları ile güzel bir akşam geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Yapılan konuşma ve değerlendirmelerin ardından, EGC Başkanı Metin Barlak, gösterdiği yakınlık ve samimiyetinden dolayı Başkan Ahmet Dölekli´ye teşekkür etti.