?Geçmişten Günümüze Erzurum´ Yıllar öncesinin gazetelerinde 12 Mart?

İl Halk Kütüphanesi´nde Erzurum´un kurtuluşu ve İstiklal Marşının kabulü dolayısıyla ?Geçmişten Günümüze Erzurum´ sergisi açıldı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
?Geçmişten Günümüze Erzurum´  Yıllar öncesinin gazetelerinde 12 Mart?

Günebakış/Muhammed cOŞKUN

12 Mart Erzurum´un kurtuluşu ve İstiklal Marşının kabulüne yönelik açılan ?Geçmişten Günümüze Erzurum´ adlı sergide, eski zamanlarda yerel olarak yayınlanmış gazeteler ve tarihi kitaplar yer aldı. Özellikle kütüphaneye gelen çocukların geçmişlerini, o günün bakış açısıyla görmeleri ve öğrenmeleri için böyle bir serginin hazırlandığını aktaran yetkililer, serginin bir hafta kadar açık kalacağını ve vatandaşında ziyaret edebileceğini bildirdi.

İl Halk Kütüphanesi´nden açılan sergi hakkında bilgi veren yetkililer, ?Bilindiği gibi 12 Mart Erzurum´un kurutuluşu ve aynı zamanda İstiklal Marşımızın kabulü. Bizde bu noktada değerli bir çalışma yaptık. Buraya gelen okuyucular içindeki özellikle çocukların, tarihlerini o günü yaşıyormuş gibi, o gözle görmeleri için o günün arşiv gazetelerini gün yüzüne çıkardık. Erzurum´da yer olarak yayın yapan o dönem ki gazeteler açıldı. Aynı zamanda o günün tarihini anlatan, içeriği hakkında bilgi veren kitapları da buraya yerleştirdik ki, bilgi edinmek isteyenlere yol göstermesi için.? diye konuştu.

Açılan sergiyi gezen öğrenciler, ?Gerçekten çok güzel mantıklı bir çalışma olmuş. Böyle günler anlam ve önemini anlatan birçok etkinlik yapılıyor. Ancak ilgiyi çekme noktasında başarı sağlanamıyor. Ama burada o günü yaşıyormuş gibi okuyoruz, merak ediyor hatta duygusal bağ kurabiliyoruz.? dediler.