Geleceğin en önemli beyaz eşyası…

Son zamanlarda su sorunlarıyla beraber vatandaşlar su arıtma cihazlarına ilgi duymaya başladı.

Tarih: 23.09.2023 17:55
Geleceğin en önemli beyaz eşyası…

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Geçtiğimiz haftalarda Erzurum’un bazı yerlerinde ki sularda ciddi derecede sorunlar meydana gelmişti. Bu sorunlarla beraber insanlar ciddi bir şekilde uzun bir süre susuz kalmıştı. Suyu olan evlerde ise sular bulanık akmıştı. Bu durumların yaşanmasıyla beraber Erzurumlu vatandaşlar su arıtma cihazlarına yöneldi.

Su arıtma cihazlarının türleri, Su artırma cihazlarının bakımında nelere dikkat edilir?

Erzurum’da bu anlamda profesyonel çalışan, su arıtma cihazlarıyla ilgilenen ve aynı zamanda çevre mühendisi olan Hakan GÜLER, su arıtma cihazlarının insanlar için ne derece önemli olduğundan bahsetti. Geleceğin en büyük sorunlarından birisinin su sorunu olacağından bahsede Güler, su arıtma cihazlarının evlerde yerini alması gerektiğini önemle vurguladı. Su arıtma cihazlarının türlerinden, bakımından bahseden Hakan GÜLER, bu cihazların vatandaşın cebini zorlamayacağını da söyledi.

“Su arıtma cihazları hastalıklardan uzak tutar!”

“Su arıtma cihazları öncelikle sizi sudan dolayı oluşabilecek sindirim sistemi hastalıklarından uzak tutar. Bu cihazlar suyunuzu mümkün mertebe temizleyerek daha sağlıklı bir suya ulaşmanızı sağlar. Arıtma cihazları size maddi yönden de destek sağlayabilir. Biliyorsunuz ki hazır suların fiyatları günümüzde gittikçe artıyor. Hazır sular güneş ışığı gördüğü zaman faydasından çok zararı ortaya çıkıyor.”

Su arıtma cihazlarının türleri:

“Su arıtma cihazlarında yaklaşık 4-5 filtre suyu filtre ederek suyunuzu temizleyebilir. Filtrenin türleri vardır. Örneğin sediment filtre, cihazın içinde ki yaklaşık 35 milimetreye kadar olan küçük partikülleri sudan ayırır. Bunun gibi daha birçok filtre vardır.”

Su artırma cihazlarının bakımında nelere dikkat edilir?

“Su arıtma cihazı bakımı, sağlıklı kullanım için önemli işlemlerden biridir. Kalabalık bir şehirde temiz ve sağlıklı bir şekilde kullanılabilir bir suya erişim en büyük problemlerden biridir. Su arıtma cihazları en ekonomik ve konforlu bir tercih olmakla birlikte, arıtma cihazlarının sağlıklı bir şekilde görevini yerine getirebilmesi için kullanıcılarının da dikkat etmesi gereken zorunlulukları vardır.

Bunları özetlemek gerekirse:

  • Filtre değişim zamanına dikkat edin,
  • Su arıtma cihazını sürekli kullanın,
  • Uzun süre kullanmadığımız arıtmalarınızı tekrar kullanacaksanız içindeki suyu tamamen boşa akıtın,
  • Arıtma bakımında cihaz hortumlarını değiştirin,
  • Su arıtma cihazı bakımını alanında uzman bir firmaya yaptırın.”