Genç yetenekler keşfedilecek

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Genç yeteneklerin keşfedilmesine yönelik düzenlenecek olan Çalıştay´a ev sahipliği yapacak. Akabinde gökkuşağı ve ötesi konusu üzerine, deneysel sanat çalışmaları düzenlenerek, Baksı müzesine taşınacak. Burad

Tarih: 01.01.0001 00:00
Genç yetenekler keşfedilecek

 

Nesrin Çetinkaya

Baksı Müzesi öncülüğünde Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Bayburt Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Milli eğitim paydaşlığında genç yeteneklerin keşfedilmesi, aynı zamanda burs sağlanmasına yönelik çalıştay ve yarışma düzenleniyor.

19-20-21 Eylül 2018 tarihleri arasında Güzel Sanatlar Fakültesinde atölye çalışmalarına katılacak olan öğrenciler bilgilendirilerek kendi öğretmenleriyle birlikte gökkuşağı ve ötesi konusu üzerine, deneysel sanat çalışmaları yapmak üzere bir araya gelecek. Öğrencilerin yaptığı çalışmalar Baksı müzesinde jüri tarafından değerlendirilip sergilenecek ve ödül alan öğrenciler belirlenecek.

Konuya ilişkin değerlendirmelerini paylayarak, bilgilendirmelerde bulunan Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bulat, ?19-20-21 Eylül 2018 tarihleri arasında Güzel Sanatlar Fakültesinde atölye çalışmalarına katılacak olan öğrenciler bilgilendirilerek belirtilen tarihler arasında kendi öğretmenleriyle birlikte öğrenciler, gökkuşağı ve ötesi konusu üzerine, deneysel sanat çalışmaları yapmak üzere, Fakülte bünyesinde öğrenciler için uygun ortam yaratılacak. Daha sonra bu öğrencilerin yaptığı çalışmalar Baksı müzesinde jüri tarafından değerlendirilip sergilenecek ve ödül alan öğrenciler belirlenecektir. 2 Ekim 2018 tarihinde sizin büyükşehir belediyesinden sağlanacak bir otobüsle, toplam 30 öğrenci Baksı müzesine götürülecek orada yapılacak ödül törenine katılacaklardır ve sonunda tekrar aynı gün geri Erzurum a dönülecektir.

Prof. Dr. Hüsamettin Koçan ev sahipliğinde jüri çalışması 26 Mayıs 2018 tarihinde Baksı Müzesi´nde yapıldı. Bayburt´tan 490, Erzurum´dan 424 ve Trabzon´dan 454 kişinin katılım sağladı. Katılımlar il bünyesinde oluşturulan jüriler tarafından değerlendirilerek 100´er adet çalışma seçildi. 2018 Mayıs 2018 tarihinde Baksı Müzesi Koordinasyon Kurulu toplantısında bu 300 adet çalışma arasından atölye çalışmalarına katılacak her ilden 30´ar öğrenci belirlendi.  Koordinasyon kurulunun yaptığı toplantıda atölye çalışmalarını eğitim takvimi göz önüne alınarak 19-20-21 Eylül tarihlerinde her kurumun kendi bünyesinde yapılmasına karar verildi. Çalışmaların Baksı Müzesi´nde toplanılıp, koordinasyon kurulundan oluşan jüri tarafından değerlendirilerek burs verilecek olan öğrenciler belirlenecektir? Diye konuştu.