''Genç Bakış Projesi'' Erzurum’da gerçekleşti

Erasmus+ KA154 Aktif Şehir Politikalarına Genç Bakış Projesi, yoğun katılımla Erzurum’da gerçekleştirildi.

Tarih: 04.01.2024 14:00

Rumeysa YAVANLI - Günebakış Gazetesi

Erasmus+ KA154 Aktif Şehir Politikalarına Genç Bakış Projesi, yoğun katılımla Erzurum’da gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Dal, katılımcılar ile bir araya gelerek “Aktif Bir Yaşam” üzerine söyleşi yaptı. 

Dışişleri Bakanlığı Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Erasmus+ KA154 Aktif Şehir Politikalarına Genç Bakış Projesi, yoğun katılımla Erzurum’da gerçekleştirildi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor ortaklığında yapılan projede; alanında uzman eğitmenlerden, çeşitli eğitimler almış olan  katılımcılar uygulamalı dik duruş oturumu gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Dal, katılımcılar ile bir araya gelerek “Aktif Bir Yaşam” üzerine söyleşi yaptı. 

YOUTHPASS SERTİFİKA TÖRENİ İLE SONA ERDİ 

Programın 5’inci gününde  Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Erzurum Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Laloğlu ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Oktay Öztürk katılımcılarla bir araya geldi. Yapılan yuvarlak masa toplantılarında gençler, oluşturdukları çalıştay raporlarını ve yenilikçi uygulamalarını sunarak sorular yönelttiler. Program YouthPass sertifika töreni ile sona erdi. 

KATILIMCILAR SPOR FAALİYETLERİNİ DENEYİMLEDİ

Türkiye’nin farklı bölgelerinden bir araya gelen 35 katılımcı aynı zamanda pek çok spor faaliyetini deneyimleme fırsatı buldu. Buz Hokeyi A Milli Takım antrenman maçında buz patenini deneyimleyen katılımcılar hem yerinde gözlem yaparak spor dalı hakkında detaylı bilgi aldı hem de kısa bir eğitimin ardından buzda paten yapma şansı buldu. Ardından Büyükşehir Belediye Erzurumspor – Ümraniye futbol maçına katılarak Kazım Karabekir Stadyumu’nda maçı izleme imkânı elde etti ve Ejder3200’de kayak yapan katılımcılar şehir turu yaptı.

PROJE İLE HEDEF DAHA SAĞLIKLI BİR YAŞAM 

Şehirlerin büyümesi, çalışma şartları ve bir çok şehrin aktif yaşam tarzı sunmaması  insanların fiziksel hareketliliğini kısıtlamakta ve bu neden ile de Aktif şehir genç bakış projesi; daha sağlıklı bir toplum olmayı teşvik etmek, halka açık alanların sağlığa ve genel refaha yapabileceği katkılar konusunda farkındalık oluşturmak, Yerel Yönetimler ve Sivil Toplum iş birliğinde halka açık alanların planlanması ve düzlenmesine vatandaşların katılımını artırmak için girişimler başlatmak, gençlerin karar verici, tasarlayıcı ve uygulayıcı roller üstlenmelerine, birbirleriyle ya da farklı aktörlerle iş birliği geliştirerek çalışma kapasitelerini güçlendirmelerini desteklemek, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yönetişim, uygulama süreçlerine gençlerin katılımını desteklemek, Sportif katılımı arttırıcı çalışmalar ve spor alanında meslek edindirmeye yönelik çalışmalar yapması hedefleniyor.