Gençler Miniklerle buluşuyor

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yakutiye Gençlik Merkezi 2 yıldır belirlenen dezavantajlı ortaokul projeleri kapsamında, çocuk yüreklere dokunuyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Gençler Miniklerle buluşuyor

Nesrin Çetinkaya

Yakutiye Gençlik Merkezi Lideri Yaser Taşkesenlioğlu, dezavantajlı ortaokul projeleri kapsamında gönüllü gençlerle belirlenen okullara ziyaretler gerçekleştirerek, minik yüreklere dokunduklarını söyledi. Çocukların birer abileri, ablaları olarak, onlara rehberlik ettiklerini, kendilerini nasıl yetiştirecekleri konusunda bilgiler verdiklerini ve ders takviyelerinde bulunduklarını kaydeden Taşkesenlioğlu, bu noktada çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

Ayrıca gençlikle uğraşan STK´lara, oluşumlara ve kulüplere çağrıda bulunan Taşkesenlioğlu, ?Önemli olan kenarda kalmış, kurtarılmayı bekleyen, dokunulmamış, ilgilenilmemiş çocuklara dokunursak eğer bu iş çözüme kavuşacak. Bize gelenler değil de, bizim gittiklerimizle bu iş çözülecek. Bu konuda daha faza duyarlı olunasını istirham ediyorum? şeklinde konuştu.

DEZAVANATAJLI OKULARA ZİYARET

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Taşkesenlioğlu, ?Erzurum Yakutiye Gençlik Merkezi olarak yaklaşık 2 yıldır belirlemiş olduğumuz dezavantajlı ortaokul projelerimiz kapsamında çocuk yüreklere dokunmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu, Gazi Ortaokulu, Şair Nefi Ortaokul ve Maksut Efendi Ortaokulunda çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Yürütmüş olduğumuz bu çalışmalarımızı merkezime gelen gönüllü hukuk, tıp ve çeşitli öğretmenlik bölümlerinde okuyan gençlerle ziyaretlerde bulunarak gerçekleştiriyoruz. Ziyaretlerimizin asıl amacı onlara bir abileri, ablaları olarak yol gösterebilmek, rehberlik edebilmek, hayatlarında yaşadıkları güçlüklere zorluklara dair bilgiler vererek kendileri nasıl yetiştirmeleri gerektiği hakkında bilgi sahibi olabilmelerini sağlamaktır. Tabi bu da onların gönüllerine dokunmadan olmuyor. Çocukları bir kez ziyaret ettiğimizde kalıcı bir etki bırakamıyoruz fakat, birden çok ya da yıl boyunca çocuklarımız konuşup, sohbet ettiğimiz zaman doğruluk, dürüstlük, güvenilir olma adına dokunuşlar yaptığımız zaman damla misali oluyor. Bizlerde bu noktada daha kalıcı bir etki yaratmış oluyoruz? ifadelerine yer verdi.

?BU BİR GÖNÜL İŞİ?

Gençlikle uğraşan tüm sivil toplum kuruluşlarına, oluşumlara ve kulüplere seslenerek, anlamlı bir çağrıda bulanan Taşkesenlioğlu, ?Bu anlamda çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz, gönüllü arkadaşlarımız sağ olsun ailelerinden uzak gelip burada öğrencilik yapan gençlerin zaman ayırmaları takdire şayandır. Bu bir gönül işidir. Gönülleri kazanmak için önce gönlümüzü onlara açmamız gerekiyor. Çocuklara değerler eğitimi sadece sohbet anlamında değil, diğer taraftarda kitap okuma alışkanlığı kazandırmaya çalışıyoruz. Ders çalışan arkadaşlarımıza ders takviyelerinde bulunmaya çalışıyoruz.  Yaptığımız kitap kampanyaları doğrultusunda çocuklarımıza test kitapları götürerek, beraber sorular çözüyoruz, söyleşiler yapıyor. Eğitsel oyunlar oynuyoruz, onlarla kaynaşmaya çalışıyoruz.  Buradan birde çağrım olacak; bütün gençlikle uğraşan STK´lara, oluşumlara, kulüplere seslenmek istiyorum. Kurtarılmış çocuklarla ilgilenmemiz asıl önceliğimiz olmalıdır. Bu noktada benin bir sloganım var ona dikkat çekmek istiyorum, bize gelenler değil de bizim gittiklerimizle bu iş çözülecek. Önemli olan kenarda kalmış, kurtarılmayı bekleyen, dokunulmamış, ilgilenilmemiş çocuklara dokunursak eğer bu iş çözüme kavuşacak. Görmediğimiz, duymadığımız çocuklarımıza daha çok eğilim göstermek durumundayız. Bu konuda daha faza duyarlı olunmasını istirham ediyorum? ifadelerine yer verdi.