Gençler değerleriyle buluşuyor

İl Müftülüğü düzenlediği gezi programlarıyla gençleri ecdadıyla buluşturuyor.

Tarih: 27.10.2022 11:47
Gençler değerleriyle buluşuyor

Sinan AYDIN

Erzurum İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Erzurum Erkek ve Kız Yurdu öğrencilerinin, yeni kayıt dönemine uyum sürecini hızlandırmak, moral ve motivasyonunu arttırmak maksadıyla, "Erzurum Şehir Gezisi" programının ilkini gerçekleştirdi. İl Müftülüğünün düzenlediği gezi programları sayesinde , gençleri ecdadıyla buluşma fırsatı yakalıyor.

GENÇLERE ECDADIYLA BULUŞMALARI İÇİN FIRSAT VERİLDİ

Gerçekleştirilen gezi programı kapsamında;  Pir Ali Baba Türbesi, Yunus Emre Makamı, Tabyalar, Abdurrahman Gazi Türbesi, Üç Kümbetler, Çifte Minareli Medrese, Lala Paşa Cami ve Ulu Cami gibi Erzurum'un tarihi mekanları ve manevi önderlerinin bulunduğu yerler ziyaret edilerek, gençlerin manevi bilinç, milli duygu ve düşüncelerini pekiştirmelerinin yanı sıra ecdadıyla buluşmaları için fırsat verildi.

MÜFTÜ YILDIRIM: BİZİM TEMEL AMACIMIZ

Gezi programı hakkında değerlendirmelerde bulunan İl Müftüsü Şahin Yıldırım şunları kaydetti: "Gerçekleştirmeye çalıştığımız bu proje ile genç kardeşlerimize milli, manevi duygular kazandırmak, tarihinden ve manevi şahsiyetlerinden ilham alarak geleceğe daha özgüvenli bakabilmelerine olanak sağlamak bizim temel amacımız. Bu anlamda organizasyonda emeği olan, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na, Gençlik Koordinatörlüğümüze ve bütün çalışanlara teşekkür ediyorum."