GENÇLER SOSYAL ORTAMDA BİR ARAYA GELDİ

Gençlik Spor Bakanlığı’nın 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlediği Sosyal Medyadan Sosyal Meydana projesine öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Tarih: 28.04.2023 18:34
GENÇLER SOSYAL ORTAMDA BİR ARAYA GELDİ

www.gunebakiserzurum.com / Muhammet YILMAZ 

Programın genel amacının gençleri dijital ortamdan sosyal ortama, bire bir insan ilişkileri kurabileceği bir ortama çıkarmak olduğunu belirten Yakutiye Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Esra Arslan: Bu sefer ki durağımız Erzurum Lisesi oldu ifadelerini belirtti.

Arslan sitemize yaptığı açıklamalarda: ’’Gençlik Spor Bakanlığı bu programı 81 ilde eş zamanlı olarak düzenliyor. Programın genel amacı gençleri dijital ortamdan sosyal ortama, bire bir insan ilişkileri kurabileceği bir ortama çıkarmak. Gençleri daha çok dijital ortamdan alıp sosyal ortama yakınlaştırmak. Yakutiye Gençlik Merkezi olarak bizlerde buna bir zemin hazırlamak istiyoruz. Bu çalışmalarımızı halkımızın daha çok ziyaret ettiği yerlerde yapıyoruz örneğin; halk meydanında alış-veriş merkezlerinde yapıyoruz. Bu sefer ki durağımız Erzurum Lisesi oldu. Yaklaşık beş yüz öğrenci kapasitesi bulunan Erzurum Lisesi’nde gösterim yapıyoruz. Biz de atölyelerimizle birlikte fuaye alanımızda küçük bir resim sergisi kurduk. Ardından resim yapmak isteyen öğrencilerimize eşlik ettik. Gençler aslında burada kendi yeteneklerini de keşfediyorlar. Bunların dışında; hat sanatı, tezhip sanatı, ebru sanatı, zekâ oyunları, arduino kursumuzun yaptığı projeler var. En sonunda da gençlerin stres atması için küçük bir konser olacak. Bu proje gençlik merkezlerinde yılda dört kere yapılan bir proje. İkisi bahar döneminde, ikisi güz döneminde oluyor. Sadece bir gün süren programımızın üçüncüsünü yapıyoruz. Bir daha ki program 15-19 Mayıs arasında Gençlik Haftası’nda yapılacak.’’ dedi.