GENÇLİK MALAZGİRT’E ÇIKARMA YAPIYOR

Yakutiye Gençlik Merkezinden 26 Ağustos tarihinde Muş’un Malazgirt ilçesinde kutlanacak olan etkinliğe 400 gönüllü katılacak.

Tarih: 22.08.2023 17:41
GENÇLİK MALAZGİRT’E  ÇIKARMA YAPIYOR

www.erzurumgunebakıs.com / Sedanur Bingöl 

Anadolu’da Türk hâkimiyetinin kesinleşmesine ve birçok Türk Devletinin kurulmasına neden olarak, Türklere Anadolu’nun kapılarını açan ve son muharebe olan Malazgirt savaşının 952. Yıldönümü Muş’un Malazgirt ilçesinde kutlanacak. 

Kutlamalar için Erzurum’dan da katılımın olacağını ifade eden Erzurum Yakutiye Gençlik Merkezi Müdürü Zülküf Yılmaz, “çeşitli etkinliklerimiz olacak” ifadelerini kullandı. 

Yılmaz, “ Cumhurbaşkanımızın katılımıyla gerçekleşecek olan kutlamalara, gençlik merkezi müdürlüklerimiz vasıtasıyla gelmek isteyen 400 gönüllümüz ile birlikte yer alacağız. Günü birlik olarak belirlenen gidiş dönüş vakti, otobüsün 26 Ağustos tarihinde, sabah saat 7 gibi hareket etmesiyle başlayacak ve akşam saatlerinde son bulacak. Orada bulunduğumuz süre içerisinde gerek okçular federasyon derneğinin çadırlar kurması olsun gerekse geleneksel Türk oyunlarının sergilenmesi bakımından çeşitli etkinliklerimiz olacak. Malazgirt için Anadolu’daki tarihimizin sıfır noktası tanımı yapılır. Evet, Türk tarihinin Malazgirt’ten önce ve Malazgirt’ten sonra olarak tasnif edildiği yer işte tam da burasıdır. Bizim tarihimizde kolay kazanılmış zafer yoktur. Malazgirt Zaferi’nin de gerisinde çok büyük emek, gayret, fedakârlık vardır. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda Malazgirt Zaferinin 948. Yılı etkinliklerine binin üzerinde gencimizle katılım sağlamak istiyoruz. Bunun için gerekli hazırlıklarımızı yaptık.”