GENEL BAŞKAN DOĞAN, “ BEYAZ REFORM DESTEKLİYORUZ”

Sağlıkta şiddet ile ilgili Sağlık Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, açıklamalarda bulundu.

Tarih: 29.09.2023 19:30
GENEL BAŞKAN DOĞAN, “ BEYAZ REFORM DESTEKLİYORUZ”

www.gunebakis.com/ Halil İbrahim AKTAŞ

Sağlıkta şiddet ile ilgili bu konuda Sağlık sendikası olarak çalışmaların olduğunu ifade eden Sağlık Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan,  sendika olarak sağlık çalışanlarını koruma adına beyaz reform desteklediklerini söyledi.

Doğan,”  Sağlıkta şiddet ile ilgili bu konuda Sağlık sendikası olarak çalışmalarımız var. Hem Sağlık Bakanlığımız ile hem ise hükümetle çalışmalarımız devam ediyor. Sağlık Bakanımız Fahrettin Kocanın bununla alakalı projeleri bulunuyor. Sağlık çalışanlarını koruma adına beyaz reform dediği reformlar var bizde sendika her türlü desteği veriyoruz vermeye devam edeceğiz. Sağlıkta şiddetin çözüme kavuşturulması noktasında siyasi iradenin almış olduğu kararı doğru ve yerinde bir karar olarak görüyoruz. Sağlık Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı’nın yaptığı çalışmalar neticesinde sağlıkta şiddetin katalog suçlar arasına girmesi çok önemli bir gelişmedir. Biz bunu bu yönüyle önemsemiş oluyoruz. Sağlıkta şiddeti ortadan kaldırmayacaksa bile azalması noktasında çok önemli bir adım. Çünkü sağlıkta şiddet sadece cezaların arttırılmasıyla çözülecek bir hadise değil. Toplumsal duyarlılığın da bu noktada devreye girmesi gerekiyor. Kurulacak olan kurulla beraber sağlık çalışanları önemli ölçüde koruma altına alınmış olacak. Sağlık hizmetlerinin de daha nitelikli sunulabilmesinin önünü açmış olacak. Önemli bir karar gerçekten. Bu sıkıntının çözüme kavuşturulmuş olacak.”

 Beyaz Reform Nedir?

"Beyaz Reformu’n ilk döneminde elde ettiğimiz kazanımlar ortada, sağlık çalışanları kadar hastaların da yararınadır. Bu ikili 'yarar' ilkesiyle yolumuza devam etmeliyiz. İlkemize zıt düşecek algıların oluşmasından kaçınmalıyız. Şimdi odaklanmamız gereken konu, Beyaz Reform'un ikinci dönemidir. İkinci 'Beyaz Reform' döneminin başlamış olduğu haberini her birinizle paylaşıyorum. Sağlık sistemimiz ve sağlık çalışanlarımız için atılacak .”