GERÇEĞE AYKIRI ADRES BEYANINDA BULUNAN KİŞİLERE 9 BİN TL CEZA

Erzurum Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü adres değişikliğinin süresi başta olmak üzere merak edilen sorulara açıklık getirdi.

Tarih: 27.01.2024 12:23
GERÇEĞE AYKIRI ADRES BEYANINDA BULUNAN KİŞİLERE 9 BİN TL CEZA

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru

Erzurum Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü Yetkilileri,  Adres bildirim yükümlülüğünü süresi içinde yerine getirmeyen kişilere 451,00 TL Gerçeğe aykırı adres beyanında bulunan kişilere ise 9bin 441,00 TL idari para cezası uygulandığını söylediler.

Erzurum Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü Yetkilileri,”  Adres beyanında bulunmak için konutun bulunduğu ilçenin nüfus müdürlüğüne gidilir. Yerleşim yeri adres bildirimlerinde kişilerin adres beyan formundaki yazılı beyanları esas alınır. Yerleşim yeri adresi aynı konut olan ailenin ergin fertleri birbirlerinin yerine adres beyanında bulunabilirler. Ancak bunun için önceki adresin ortak olması şarttır. Ayrıca çocuklar evli bile olsalar bir önceki adresleri ortak ise anne ve babalarının adına beyanda bulunabilir. Adres Bildirim Süresi İçinde Adres Değişikliğini Bildirmeyen ve Gerçeğe Aykırı Adres Bildiriminde Bulunanlara Uygulanacak Cezai İşlemler Kişilerin yerleşim yeri (ikamet) ve diğer adreslerini yazılı olarak bildirmeleri esastır. Bu bildirimler şahsen, İlçe Nüfus Müdürlüklerine Dış temsilciliklere, Adrese dayalı hizmet alınacak kuruma, 20 iş günü içinde yapılır. 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 68 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi gereğince, 2015 yılı için adres bildirimlerinin süresi içinde yapılmaması halinde 480,00 TL, gerçeğe aykırı beyanda bulunulması halinde ise, 963,00 TL idari para cezası uygulanması öngörülmüştür. Ceza tebliğinden itibaren 15 gün içinde ödeme yapılması halinde 3/4' ü uygulanarak indirime gidilir.”