Gerçek Granit Nasıl Anlaşılır? Granit Tencere Alırken Dikkat Edin!

Granit tencere yapı olarak teflon tencereye göre daha sağlıklı olmakla birlikte pek çok avantajı ile çelik ya da emaye tencerelerden ayrılır. Peki, granit tencere alırken nelere dikkat edilmelidir?

Tarih: 08.09.2023 17:23
Gerçek Granit Nasıl Anlaşılır? Granit Tencere Alırken Dikkat Edin!

www.erzuruumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş 

Granit tencere yapı olarak teflon tencereye göre daha sağlıklı olmakla birlikte pek çok avantajı ile çelik ya da emaye tencerelerden ayrılır. Böylece hayatımızın vazgeçilmezi olan yemekler sağlıklı granit tencerelerde pişiyor. Fakat birçok insanın aklında tencerenin niçin sağlıklı olduğu hakkında soru işareti mevcut. Öncelikli olarak şunu söyleyebiliriz ki; granit tencerelerin renkleri içerisinde bulundurduğu mineral türüne göre değişmektedir. Beyaz pembe ya da gri renklerde granit tencereleri görmeniz mümkün. Yani doğal bir taş olan granit, tencerelere kendi rengini vermiştir. Ayrıca granit taşı tanecikli bir yapıda olduğu için dikkatlice bakacak olursak granit tencerelerde bu detayı görebiliriz.

Gerçek Granit Tencere Nasıl Anlaşılır?

Sağlık, dayanıklılık, temizlik ve lezzet açısından birçok avantaj sağlayan granit tencereleri satın alırken birtakım hususlar göz önünde olmalıdır. Aksi halde granit adıyla satılan ama granit tencerelerin özelliklerini bulundurmayan ve hatta insan sağlığını tehdit eden ürünlerle karşılaşılabilir. Gerçek granit tencereleri benzerlerinden ayırmanın yolları şu şekildedir:

  • Tencerenin öncelikle görünümüne dikkat etmeniz gerekiyor. Granit taşı tanecikli bir yapıya sahip olduğu için bu özellik, tencerenin de görünümüne yansıyor. Taşın içinde bulunan minerallere göre pembe, beyaz ya da gri olabilen tanecikler bu yüzden en ayırt edici özellik.
  • Görünüm açısından tencerenin rengine dikkat etmekte de fayda var. Gerçek granit tencereler genellik gri ve kahverengi tonlarına sahip oluyor.
  • Granit tencerelerin ana maddesi taş olduğu için diğer modellere göre biraz daha ağır oluyor. Satın almadan önce tencereyi elinize alıp ağırlığını tartmak.
  • Seçim yaparken tencerenin güvenilir bir marka tarafından üretilmesi ve garanti süresinin uzunluğu da önemli olurken, oldukça dayanıklı olan granit tencerelerin garanti sürelerinin minimum 5 yıl olması gerekiyor.