Gerez´den Büyükşehir´e çağrı

Alçı, Sıva ve Boyacılar Odası Esnaf Başkanı Kenan Gerez, esnaf ve sanatkâra belediyelerden iş verilmesi talebinde bulundu. Gerez, özellikle Büyükşehir Belediyesinden, inşaat sektöründe yapılacak olan işlerin Erzurum esnaf ve sanatkârına verilmesini istedi

Tarih: 01.01.0001 00:00
Gerez´den Büyükşehir´e çağrı

Günebakış/Nesrin ÇETİNKAYA

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte inşaat sektöründe ki çalışmaların başladığına değinen Alçı, Sıva ve Boyacılar Odası Esnaf Başkanı Kenan Gerez, yaz sezonunun kısa sürmesinden yakındı. Kış mevsimi boyunca hiçbir şekilde iş olmadığını söyleyen Gerez, yazın 6 aylık çalışma süresinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Büyükşehir Belediyesinden, Erzurum´da inşaat sektöründe yapılacak olan işlerin şehir esnaf ve sanatkârlarına verilmesi talebinde bulunan Gerez, bu noktada hassasiyet vurgusu yaptı.

BELEDİYELERDEN ESNAF VE SANATKÂRA İŞ TALEBİ

Erzurum´da inşaat sektörüne yönelik olarak yapılacak işlerin esnaf ve sanatkâra verilmesini talep eden Gerez, ? Erzurum´da yazın gelmesi ile yeni dönem inşaat sektörü başladı. Esnaf ve sanatkârımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. İnşaat sektörü Erzurum´da bu sene iyi. Ramazan Ayı dolayısıyla haliyle işlerimizde yüzde 50 oranında bir düşüş yaşadık. Erzurum´da ki inşaat sektörü için belediyelerimizden bilhassa esnaf ve sanatkârımıza yönelik işlerin verilmesini talep ediyoruz. Özellikle Büyükşehir Belediyemizden bir talebimiz olacak, Erzurum´da inşaat sektöründe yapılacak olan işleri esnafımıza, sanatkârımıza verilmesini talep ediyoruz. Esnafımız, sanatkârımız bundan faydalansın. Belediyenin kar yapma gibi bir durumu yok, malum yaz sezonu kısa sürüyor. 6 ay gibi bir çalışma süremiz var. Onun için Erzurum´da ki sanatkâra bilhassa iş verilmesini istiyoruz. Kışın zaten Erzurum´da iş yok esnafımız, sanatkârımız çalışamıyor. Sadece yaz dönemi var onunda iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Bizim bunun dışında bir sıkıntımız yok. Belediyelerimizden esnafımıza, sanatkârımıza iş verilmesini istiyoruz? açıklamalarında bulundu.