GEZİCİ KÜTÜPHANE 25 MAHALLEDE YAKLAŞIK 20 BİN KİTAPSEVER İLE BULUŞTU

İsmail Saib Sencer İl Halk Kütüphanesine bağlı gezici kütüphane bir yıl içinde Erzurum’un ilçelerindeki 25 mahallede yaklaşık 20 bin öğrenci ile buluştu.

Tarih: 21.08.2023 17:36
GEZİCİ KÜTÜPHANE 25 MAHALLEDE YAKLAŞIK 20 BİN KİTAPSEVER İLE BULUŞTU

www.erzurumgunebakıs.com  / İhsan Kumru 

Gezici kütüphanenin tüm Türkiye’yi derinden sarsan yüzyılın en büyük deprem felaketi sebebiyle Hatay ve Kahramanmaraş’ta ki illerindeki kapılarını çocuklar için  Gezici kütüphane  aracı hizmet verdiğini ifade eden İsmail Saib Sencer İl Halk Kütüphanesi yetkilileri, Palandöken Kültür Yolu Festivali etkinliklerinde ise yine çocuklara ve hizmet verdiğini söylediler. 

Yetkililer,”  Gezici kütüphanemiz bir  yıl içinde Erzurum’un ilçelerindeki 25 mahallede yaklaşık  20 bin öğrenci ile buluştu.  Gezici kütüphane aracımız belirli bir program dâhilinde köy okullarını ziyaret ederek öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazanmalarına yardımcı olunmaktadır. Gezici kütüphanemizde kitapların yanı sıra teknolojik imkanlar da sunulmuştur. Gelişen teknolojiyle kütüphane hizmetleri sadece kitaplarla değil görsel işitsel araçlarla da desteklenmiştir.  Gezici kütüphanemizin tüm hazırlıkları tamamlanarak dün itibariyle yeni eğitim ve öğretim yılı programına başlamış bulunmaktadır. Gezici kütüphane, yerleşik kütüphane hizmetlerinden yararlanamayan kullanıcılara, gereksinim duydukları materyali, içi modern kütüphane amaçlarına göre tasarlanmış taşıtlar aracılığıyla hizmet götüren halk kütüphanesi hizmet birimleridir. Vatandaşlarımızın bilgiye erişiminde fırsat eşitliği sağlamaya çalışan gezici kütüphane projesi, halk kütüphanesi sisteminin yaşamsal ve tamamlayıcı bir unsurudur. Gezici kütüphane hizmetleri kapsamında bilgi ve iletişim teknolojilerinden de yararlanılmaktadır. Bilgisayar ve internet bağlantısı olması kullanıcılara bilgi çağına ulaşma yolunda bilgi teknolojilerini kullanma olanağı da sağlamaktadır. Böylece internete erişimin bedava olması ve vatandaşlara verilecek bilgisayar eğitimi ile günümüz bilgi toplumunda “dijital uçurum” olarak adlandırılan uluslar arasında bilgiye erişim ve bilginin yeniden üretimi alanlarındaki farkın kapatılması için olanak yaratılmaktadır. Gezici kütüphanemizde internet bağlantısı, projeksiyon, birçok görsel materyal ve oyuncaklar bulunuyor. Böylelikle çocuklarımıza kütüphane sevgisini ve bilincini çok küçük yaşlarda kazandırmayı amaçlıyoruz. Aracımız son teknoloji ile donatılmış olduğu için, köy okullarında öğrenim gören öğrencilerimizde bundan son derece güzel bir şekilde istifade edebilmektedirler. İçerisinde oyuncak, oyun hamuru, boya kalemleri, resim defterleri, boyama kitapları ve okuma kitaplarından oluşan malzemelerin yer aldığı gezici kütüphane araçta çocuklara yapılan aktivitelerde uzman ekipler tarafından eşlik ediliyor. Kütüphane hizmetinden mahrum kalan köy, semt ve mahallelere gezici kütüphaneyle hizmet götürüyoruz. “