Gezici kütüphane yeni yüzüyle yollarda

Köy okullarındaki öğrencilere kütüphane imkânı sunan Gezici Kütüphane, bu yıl hizmetlerine yenilenen yüzü ile devam ediyor.

Tarih: 30.11.2021 17:32
Gezici kütüphane yeni yüzüyle yollarda

Sinan AYDIN

Erzurum İl Halk Kütüphanesine bağlı Gezici Kütüphane, yeni yüzüyle İlkokul çocuklarına okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla gerçekleştirdiği okul gezilerine devam ediyor. Belirli bir program çevresinde köy okullarına giderek öğrencilere kütüphane imkânı sunan gezici kütüphane, bu yıl hizmetlerine yenilenen yüzü ile devam ediyor.

''SİZLERE BİLGİ TAŞIYORUZ''

Gezici Kütüphane otobüsünün dış cephesi çizgi fil karakterlerinin resimleri ile kaplama yapılıp , ''Sizlere Bilgi Taşıyoruz'' yazısı ile yola çıktı. Erzurum’a bağlı tüm İlkokullara giden gezici kütüphane, öğrencilerin ilgisini çekeceği tarzdan kitap okutturuyor. Gezici Kütüphane otobüsünün çi bölümü, çocukların büyük ilgisiniçekiyor. İl Halk Kütüphanesi yetkilileri, gezici kütüphane ile öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmanın amaçlandığını söyledi.

AMAÇ OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMAK

Gezici kütüphanenin yenilenen yüzü ile yola çıktığını duyuran yetkililer, “Gezici kütüphane aracımız belirli bir program dâhilinde köy okullarını ziyaret ederek öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazanmalarına yardımcı olunmaktadır ” dedi. Yetkililer ayrıca Üniversite öğrencilerinin şehre  gelmesiyle İl Halk kütüphanesinde de yoğunluğun arttığını belirtip, “Kütüphanemizde de hizmetimiz aynı hızla hizmete devam ediyor. Eğitim ve Öğretim yılının açılması ile birlikte kütüphanelere öğrencilerimiz yoğun bir talep göstermektedir ” diye konuştu.