Gezköy TOKİ’de Konut Sahipleri Paralarıyla Rezil Oldular

Aziziye’nin Gezköy Mahallesinde yapılan TOKİ’de hak sahiplerinin yaşadığı sıkıntılar bitmek bilmiyor.

Tarih: 18.11.2023 18:52
Gezköy TOKİ’de Konut Sahipleri Paralarıyla Rezil Oldular

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş 

Erzurum’un Aziziye ilçesine bağlı olan Gezköy’de yıllar önce başlanan Gezköy TOKİ’den ev alan vatandaşlar, geç de olsa evlerini teslim almaya başladılar. Daha öncesinde de Gezköy TOKİ’den ev alan vatandaşlar yaşadığı sıkıntıları dile getirilmişti. Dairelerin teslimi ise ilk teslim tarihinin üzerinden uzun bir zaman geçmesinden sonra başladı. Gezköy TOKİ mağdurları en son geçtiğimiz aylarda bir toplantı yapmıştı. Toplantıya, AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili, ve Aziziye eski Kaymakamı Abdulkadir Çelik de bulunuyordu. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda Gezköy TOKİ mağdurlarına 2023’ün Kasım ayında evlerine kavuşacaklarının sözü verilmişti.

Gezköy TOKİ’de ev alan vatandaşlara evler Ekim ayından itibaren teslim edilmeye başladı, ancak bugün mağdur hak sahibi vatandaşların evlerine gidip bakıldığında evler tamamlanmamış bir şekilde hak sahiplerine teslim edildiği görüldü. Dairesi teslim edilen vatandaşların birçoğunun evinde elektrik su ve doğalgaz olmadığı görüldü. Dairesini teslim alan vatandaşlar eksiklikleri göstermek için dairelere gidildiğinde apartmanların lambalarının yanmadığını bugün apartmanlara elektrik verildiğini iddia ettiler. Hak sahibi mağdur vatandaşlar, apartmanlara verilen elektriğin de alelacele bir şekilde verildiğini iddia ettiler. Dairelerin teslim edildiğin apartmanlardan birkaçına bakıldığında ise asansörlerin bile daha yerleştirilmediği, hatta bazı binaların asansör boşluğunun kapılarının açık olduğunu ve bu haldeki binaların dairelerinin bu şekilde teslim edildiği görüldü. Açık asansör kapılarından birisi düşüp hayatını kaybetse suçlusu kim olacak? Konutların önlerinin kazıldığı ve henüz altyapının tam manada bitmemiş bir halde iken daireler neden hak sahiplerine bu şekilde teslim ediliyor?

Dairelerini alan vatandaşların dairelerinde elektrik, su doğalgaz yok.

Dairesini teslim alan bir vatandaş, oturduğu binayı ve teslim aldığı dairenin halini gösterdi. Dairenin bulunduğu binada asansör düğmesinin olmadığı, abonelik sayaçlarının olmadığı görüldü. Dairesine gidip bakıldığında dairenin şofbeninin, kombisinin, olmadığı görüldü. Dairede henüz elektrik tesisatının ve su tesisatının da olmadığı görüldü. Hak sahibine verilen dairede mutfak taşının dahi yerinde olmadığı görüldü. Daire sahibi evinin kapısının kilidinin bile düzgün kilitlenmediğini ancak çok büyük bir güç uygulayarak kilitlendiğini gösterdi.

1013 dairenin bulunduğu Gezköy TOKİ’de kaç daire teslim edildi?

Gezköy TOKİ’de bulunan 1013 konutun 596’sının teslim edildiği söylendi. Hak sahibi vatandaşlar 1. ve 2. Etabın teslim edildiğini 3. Etabın ise daha teslim edilmediğini söylediler. Vatandaşlar, dairesini teslim alan vatandaşların da büyük rezillikler yaşadıklarını dile getirdi. Evini teslim alan vatandaşlardan bazılarının evinde elektrik ve doğalgazın olmadığı, bu şartlarda konutlarda kaldıklarını öğrenildi. Gezköy TOKİ hak sahipleri, evlerinin ve sitenin bütün altyapı ihtiyaçlarının tamamlanmasını istiyorlar. Hak sahipleri, evlerde bulunan eksikliklerinde giderilip konutların içinde eksik olmadan ve altyapı problemi ortadan kalmış bir şekilde teslim almak istiyorlar. Sitede hiçbir şekilde yaralanmaya ve ölüme sebebiyet verebilecek açık asansör boşlukları ve asansörsüz bina kalmamasını istiyorlar.