Gıda Mühendisliği’nden mezun olan öğrenciler gıda üzerine her üretimi kolaylıkla yapabiliyor.

Deneyimli kadrosuyla Gıda Mühendisliği Bölümü, her yıl bölgeye ve ülkeye yararlı Gıda Mühendisleri yetiştirmeye devam ediyor.

Tarih: 10.07.2023 19:03
Gıda Mühendisliği’nden mezun olan öğrenciler gıda üzerine her üretimi kolaylıkla yapabiliyor.

www.erzurumgunebakıs.com /Berivan Polat 

Gıda Mühendislerinin birçok alanda bilgi sahibi olduklarını belirten Erzurum Atatürk Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Mustafa Şengül, bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak, etik ilkelere bağlı Gıda Mühendisleri yetiştirmenin en büyük hedefleri olduğunu söyledi.

Şengül,” Bölüm olarak Gıda Mühendisliği Bölümü olarak biliyoruz. Gıda Mühendisliği’nde farklı farklı çalışma alanları var. Süt, et meyve ve sebze, tahıl, mikrobiyoloji gibi farklı farklı alanlar var. Süt bunların içinde bir çalışma alandır. Buradan mezun olan öğrenci Gıda Mühendisi olarak mezun oluyor. Her ne kadar Ziraat Fakültesi bünyesinde bulunuyor olsak bile mezunlarımız Mühendislik Fakültesi’nde mezun olan öğrencilerle aynı haklara sahiptir, ikisi de mühendis sıfatındadır. Tabi bu bağlamda bizden mezun olan öğrenci gıdanın tüm alanında bilgi sahibi oluyor. Hem üretim hem işleme hem de mevzuat konusunda bilgi sahibi olabiliyor. Gıda Mühendisliği’nden mezun olan öğrencimiz gıda adına her üretimi kolaylıkla yapabiliyor. Aynı zamanda Türk Gıda Kodeksinde değerlerle ilgili veya istenilen analizlerle ilgili analizleri de yapabiliyor. Artı bir fabrikanın da dizaynını yapabilir. Kısacası her alanda bilgi sahibidir. Gıda Mühendisliği müfredatın da ki dersler çok geniş çaplıdır. Gıda Mühendisliği’nde okuyan bir öğrenci her alanda bilgi sahibi olmalıdır. Örneğin, biyoloji, makine, inşaat, kimya gibi daha birçok alanda bilgi sahibi olmalıdır. Deneyimli kadromuzda 15 profesör, 4 yardımcı doçent 2 doçent 21 öğretim üyesi, 6 öğretim görevlisi ve 6-7 tane asistanımız var, gerçekten çok güçlü bir kadromuz var. Bizim misyonumuza gelecek olursak, Deneyimli kadromuz ile katılımcı, çağdaş, teorik ve pratik bilgilerle donatılmış nitelikli, sorunları analitik düşünce ile analiz ederek en doğru ve en ekonomik çözümleri üretebilen, gıda hammaddelerinin besleyici değerini ve kalitesini koruyarak güncel teknolojilerle işleyen, gıda mevzuatı ve uygulamalarını bilen, kendisini sürekli geliştiren ve araştıran, bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlayabilecek gıda sanayinin gelişmesine yönelik projeler hazırlayan, girişimci ruha sahip, gıda ve beslenme konularında toplumu değişik yöntemlerle bilgilendirmek suretiyle sağlıklı nesillerin yetişmesine katkıda bulunan, gıda analizleri ile yeni gıda işleme teknik ve metotlarının geliştirilmesini hedef alan, bilimsel araştırmalar yaparak, sonuçlarını çeşitli platformlarda tartışabilen, mesleki etik ilkelere bağlı Gıda Mühendisleri yetiştirmeyi hedefliyoruz. Vizyonumuz ise Gıda Mühendisliği eğitiminde ileri düzeylere erişmek uluslararası düzeyde araştırmaların sayısını artırmak, araştırma sonuçlarının pratiğe aktarılmasını sağlayacak mekanizmaları geliştirmek. Kısaca önce bölge sonra da ülke ekonomisine katkı sağlayacak araştırmaları yapmak ve bu araştırmaları da insanların hizmetine sunmak bizim önemli değerlerimiz arasındadır.”