Giriş var çıkış yok

Atatürk Üniversitesine çalışan idari personel Nakil ve Tayin Mağduriyeti yaşıyor.

Tarih: 30.12.2023 15:34
Giriş var çıkış yok

www.erzurumgunebakis.com / Sedanur BİNGÖL

Üniversitede yüzlerce kişinin sorunu haline gelen tayin verilmeme problemi etkisini artırarak birçok mağduriyete neden oluyor. 

Türkiye genelinde Kamu personelinin mali haklarındaki artışı düzenleyen 6.dönem toplu sözleşme metni Resmî gazetede yayımlanmasının ardından pek çok kazanıma imza atmışken üniversite idari personellerini mağdur etmeye devam ediliyor. Bahsi geçen sözleşmede tayin sorununa ilişkin çözümlerin de yapılacağına dair söylemler yer alıyor olsa da konuyla alakalı hiçbir çalışma yapılmayarak, insanların özel hayatı göz ardı edilmektedir. 

Ayrıca kamuda görev yapan herkese karşı yer değişikliği noktasında belirli bir sistem üzerinden ilerleniyorken, üniversitelerde çalışan idari personel için böyle bir sistemin mevzu bahis olmaması kişiler arası ayrımcılığın yapıldığı düşüncesini oluşturmaktadır. 

Öyle ki on yılı aşkın süredir Atatürk Üniversitesinde görev yapan kişiler kendi ailelerinin veya kendi memleketlerine gitmek için verdikleri tayin dilekçelerinin onaylanmadığını ifade ederek yaşadıkları mağduriyetlere karşı çözüm bulunmasını istiyorlar. 

Yaşanan mağduriyetlere bakıldığında ise, Erzurum’da ailesinin yanına gitmek için tayin isteyen kişinin muvafakat beyanının onaylanmayarak reddedilemesi aile içi huzursuzlukları hat safhaya çıkararak eşiyle boşanma noktasına geldiği hatta boşandıkları yönündedir. Bunun gibi birçok problemin yaşandığı Atatürk Üniversitesinde çoğu zaman kişiler kendince çözümler üreterek istifa etseler de sorun çözülmüyor çünkü bu kez de işsiz kaldığı için kişi farklı problemlerle karşı karşıya kalıyor.  

Çoğu ailenin yaşadığı bu probleme bir an önce çözüm bekleyen Atatürk Üniversitesi idari personellerinin gözü gelecek olan güzel bir haberde..