GİYSİ KUMBARALARI ÇÖP OLARAK KULLANILIYOR

Erzurum Büyükşehir Belediyesinin önceki yıllardan itibaren başlattığı kullanılmış giysi ve ayakkabı kumbarası bazı duyarsız vatandaşların giysi kumbaraları çöp niyetine kullanılıyor.

Tarih: 31.01.2024 11:03
GİYSİ KUMBARALARI ÇÖP OLARAK KULLANILIYOR

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Erzurum’da çoğu mahallede bulunan giysi kumbaraları bazı duyarsız vatandaşların giysi kumbaralarına çöp atması tepkilere neden oldu.

Giysi kumbaralarının amacının tam tersi bir amaçta ve kötü niyetle kullanılması vatandaşların tepkisini çekti. İnsanların empati kurması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini söylediler. 

Vatandaşlar,”  Giysi kumbaraları ihtiyaç sahipleri için önemli ve giysi kumbaralarına çöpler bırakılıyor. Bunu yapanlar küçük çocuklara da kötü örnek oluyorlar. Yaptıkları hiç doğru değil. Yardıma muhtaç vatandaşlar için konulan kumbaralara bile saygıları yok bunların. Atacakları eşyaları çöp varken giysi yardımı için oraya konulan kumbaranın önüne atmakta nedir? Burası çöplük mü? Giysi kumbaraları ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz için çok güzel bir proje. Fakat konteynırların yanına konulması hoş olmadı. çöp kutusu bulamadığımız için çöpümüzü elimizde taşıyoruz, karşımıza çöp kutusu çıkmayınca da yere atmak durumunda kalıyoruz bazen. Giysi kumbaraları, giysilerin dönüştürülmesine olanak sağlıyor, böylelikle sürdürülebilir bir tüketim tartışması ortaya çıkıyor. Yardımlaşma ve dayanışma açısından da önemli olan bağış noktaları da ihtiyaç sahiplerine yardım etmek için kullanılan giysileri topluyor.  Hoş bir durum değil tabii ki ama çöp kutuları sokak ve caddelerde arttırılırsa bu durumun önüne geçilebilir. Basit gibi görünen sorun bizim yaşam alanlarımızı kısıtlıyor. Hem  vatandaşlar  hemde doğa bu şekilde zarar görüyor. Birde konteynırların yanına çöpler bırakılınca görüntü oldukça kötü oluyor. Bu konuda dikkatli olunmalı. Sonuçta giysi kumbaraları güzel bir amaç için o noktaya konuldu.”