"Göç ve Çocuk " temalı resim yarışması

Göçmen çocukları anlatan resmi çizen ödülü kapacak

Tarih: 27.10.2021 19:27

 

Ülkemizde bulunan göçmenlerin sahih dini bilgi ile aydınlatılmaları, din hizmetlerinden yeterli düzeyde istifade edebilmeleri ve sosyal uyuma katkı sağlanması amacıyla "Göç Ve Çocuk " temalı resim yarışması düzenlenecek. Birinciye 5 bin TL oara ödülü verilecek.

Sinan AYDIN

Erzurum Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce  "Göç Ve Çocuk " temalı resim yarışması düzenleneceğini duyurup Dadaşları yarışmaya katılmaya davet etti. Yarışma sonunda il birincilerine 400 TL, Türkiye birincisine ise 5 bin TL para ödülü veriledek. Yarışmanın amacı, ülkemizde bulunan göçmenlerin sahih dini bilgi ile aydınlatılmaları, din hizmetlerinden yeterli düzeyde istifade edebilmeleri ve sosyal uyuma katkı sağlanması. Müftülük, Türkiye Diyanet Vakfı ile işbirliği içerisinde yapılacak yarışmanın  detaylarını şöyle açıkladı: " Başkanlığımızca ülkemizde bulunan göçmenlerin sahih dini bilgi ile aydınlatılmaları, din hizmetlerinden yeterli düzeyde istifade edebilmeleri ve sosyal uyuma katkı sağlanması amacıyla Türkiye Diyanet Vakfı ile işbirliği içerisinde Göç ve Çocuk temalı resim yarışması düzenlenmektedir. Yarışmaya ülkemizde ikamet eden 15-20 yaş aralığındaki gençler katılabilecektir. (01.01.2001-31.12.2006 tarihleri -her  ikisi  de  dahil-  arasında  doğanlar)

Ödüller:

* İl birincilerine: 400 TL

* İl ikincilerine: 300 TL

* İl üçüncülerine: 250 TL

*Türkiye birincisine: 5.000 TL,

*Türkiye ikincisine: 4.000 TL,

*Türkiye üçüncüsüne: 3.000 TL

*Mansiyon ödülü: 1.000 TL

RESİMLER İL  YADA  İLÇE  MÜFTÜLÜKLERİNE TESLiM EDiLEBiLECEK

Resimler,  15  Kasım  2021  tarihi  mesai  bitimine  kadar  katılımcıların  ikamet  ettikleri  il  ya da  ilçe  müftülüklerine  elden,  posta  veya  kargoyla  teslim  edilecektir.  Mezkur  tarihte ulaştırılmamış  resimler  değerlendirilmeye  alınmayacaktır.  Posta  veya  kargodan  kaynaklı gecikmeler  geçerli  bir  mazeret  sayılmayacaktır. Katılımcılar,  Ek  Katılım  Formunu  doğru  bir  şekilde  doldurarak  imzalayacaklar  ve  ayrı  bir kağıt  halinde  resimlerine  iliştireceklerdir. 18  yaşından  küçük  olan  katılımcılar  ise  ayrıca velileri/vasilerine  formda  yer  alan  bölümü  mutlaka imzalatacaklardır.