Gönüllü gençler iş başında

Yakutiye Gençlik Merkezi gönüllüleri, KPSS´yi fırsata çevirerek üniversite içinde yapılan tüm sınav yerlerini dolaşıp kalem, silgi, kalem tıraş malzemelerini toplayarak, ihtiyaç sahibi öğrencilere gönderecekler.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Gönüllü gençler iş başında

Muhammed COŞKUN

Yakutiye Gençlik Merkezi gönüllüleri, ?Genç Dönüşüm´ sloganıyla başlattıkları kampanya ile gönüllere taht kuruyorlar. İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü himayesinde başlatılan ve yürütülen projede gönüllü gençler sınavlarda dağıtılan kalem, silgi ve kalem tıraşları sınav bitiminde topladılar. Toplanan malzemeler ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılacak.

Yapılan etkinlik hakkında bilgi veren Yakutiye Genlik Merkezi Gençlik Lideri Emine Er, ?Gençlik merkezlerinde çok sayıda proje ve çalışmaya imza atan Gönüllük Kulübü üyesi genç arkadaşlar 170 kişilik bir ekiple Üniversite içerisindeki sınav yerlerinde bu çalışmayı yürüttüler. Bu sadece Erzurum´da değil tüm ülke genelinde yürütülmekte olan geniş çaplı ve uzun bir zamanı kapsayan proje, dört bir yanından yüz binlerce kalemlik toplanarak ihtiyaç sahibi binlerce çocuğun sevindirilmesi sağlayacak. Burada topladığımız kalem, silgi ve kalem tıraşları özellikle maddi durumu kötü olan çocukların yoğun olduğu köylerde dağıtımını gerçekleştireceğiz. Bizler daha önce bu tür sınavlarda gençlerimizle sınav merkezi okullarda bu çalışmayı gerçekleştirerek kalemlikleri sahiplerine ulaştırıyorduk. 20 Kasım´da yaptığımız etkinlikte binlerce kalem seti toplanmış olup, bu setler binlerce çocuğun yüzünün gülmesini sağlayacak.? dedi.