GÖNÜLLÜ HIZIR EKİBİ!

İHH İnsani Yardım Derneği ekipleri , Pasinler, Horasan, Çat ve Şenkaya ilçelerinde yardıma muhtaç vatandaşların yüzünü güldürüldü.

Tarih: 05.01.2023 12:17
GÖNÜLLÜ HIZIR EKİBİ!

Sinan AYDIN

Erzurum İHH İnsani Yardım Derneği, kış aylarının kurak ve karsız geçtiği şu günlerde, yetim ve ihtiyaçlı ailelere yardımlarını hız kesmeden sürdürüyor. 'İyilik Herzaman Heryerde' sloganıyla yoluna devam eden Erzurum İHH İnsani Yardım Derneği, özellikle ilçelerde çalmadık kapı bırakmıyor. Hayırseverler ile ihtiyaçlı aileler arasında gönül köprüsü kuran İHH İnsani Yardım Derneği, farklı tarihlerde birçok aileye yardım götürdü. Maddi sıkıntı içerisinde bulunan ailelere yardım elini uzatan Erzurum İHH, son bir kaç günde yapılan yardımlarla ilgili açıklama yaptı. 

4 İLÇEDE 52 AİLENİN YARDIMINA KOŞTULAR

Buna göre, Erzurum İHH ekipleri tarafından Pasinler, Horasan, Çat ve Şenkaya ilçelerinde yardıma muhtaç vatandaşların yüzünü güldürüldü. Açıklamada, '' Pasinler İlçe Temsilciliğimiz; 23 Yetim aileye giyim yardımı, 6 ihtiyaçlı aileye kömür yardımı, 4 ihtiyaçlı aileye gıda, giyim ve nakdi yardım, 3 yetim aileye nakdi yardım, 4 ihtiyaçlı 5 yetim aileye sıcak yemek ulaştırdı. Horosan İlçe Temsilciliğimiz; 5 ihtiyaçlı aileye gıda yardımı ulaştırdı. Çat İlçe Temsilciliğiz, 1 ihtiyaçlı ailemize gıda yardımı ulaştırdı.  Şenkaya İlçe Temsilciliğimiz, 1 ihtiyaçlı ailemize gıda yardımı ve adak kurban payı ulaştırdı'' denildi.

EKİPLER 'SOSYAL İNCELEME' ÇALIŞMALARI DA YAPIYOR

Ekipler bir yandan da şehirde kapı kapı dolaşarak ihtiyaç sahibi ailelere yönelik 'sosyal inceleme' çalışmaları yapıyor. 'Sosyal inceleme' çalışmaları ile gerçek ihtiyaç sahibi ailelere yerinde ulaşılıyor, yardım giden ihtiyaç sahibi ailelerin son durumu gözlemleniyor, ihtiyaçlar yerinde tespit ediliyor. 

İHH NEDİR, KİMLERE YARDIM EDER?

İHH İnsani Yardım Vakfı; bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış; savaş, tabii afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış; evsiz, yurtsuz, tüm insanlara insani yardım ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmesini önlemek üzere 1992 yılından bu yana çalışmaktadır. Gönüllü faaliyetlerle başlayan ve 1995 yılında kurumsallaşan bu çalışmalar kısa sürede 123 ülkeye yayılmış ve Türkiye’den tüm dünyaya ulaşan bir hayır köprüsü olmuştur.