Görünmeyen kahramanlar stadyum personeli

Erzurum'da hafta sonu yağan kar sonrası 'ertelenir' gözü ile bakılan Erzurumspor-Samsunspor maçına, büyük bir özveri ile mücadele veren stadyum personeli damga vurdu.

Tarih: 21.03.2022 17:51
Görünmeyen kahramanlar stadyum personeli

Sinan AYDIN

Türkiye'nin diğer illerinde 10 santim kar yağdığı zaman kıyameti koparanlar bir tarafa, Erzurum'da hafta sonu yağan kar ve oynanmaz gözü ile bakılan Erzurumspor-Samsunspor maçına stadyum personeli damga vurdu. İklim şartları, saha zemini, olumsuz hava koşulları derken Erzurum, Gerek TFF ve gerekse spor otoriteleri tarafından hep eleştiri konusu olmuştu. Oysa ki Kazım Karabekir stadının zemini ve can siparane çalışan personeli, Samsunspor maçında Adeta tüm Türkiye'ye en iyi cevabı verdi.

ONLARIN SAYESİNDE O HAVADA MAÇ OYNANDI

Hafta sonu Erzurumspor açısından çok ama çok önemli bir müsabaka vardı. Rakip Samsunspor'du. Müsabaka öncesi iki takımda hazırlıkları yapıp maç saatini beklemeye başlarken, Cuma gecesi aniden bastıran yoğun kar yağışı Cumartesi sabahı uyanan herkesi şaşkına çevirdi. Akıllara gelen ilk soru ile Bu karlı havada maçın oynanıp oynanmayacağı idi. Özellikle saha zemininin karla kaplı olması herkesi tedirgin ederken, Kazım Karabekir stadı sorumlusu Zafer Ala ve toplam 4 kişiden oluşan ekibi, sabahın 7'sinde kolları sıvadı. Saha zemininin temizlenmesi için yoğun günün ilk ışıkları ile birlikte çalışmaya başlayan stadyum ekibi kar temizliği yaparken, maçın hakem triosu da stadyuma geldi ve ilk kontrolünde maçın oynanamayacağı görüşünü savundu.

4 KİŞİLİK EKİP ALKIŞI HAKETTİ 

Ancak stadyum sorumlusu Zafer Ala, maç saatine kadar zeminin hazır olması için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirterek hakemlerin biraz daha beklemesi yönünde görüş belirtti. saatler 14'ü gösterdiğinde tekrar stadyumu ve sahayı inceleyen hakem triosu stadyum ekibini yaptıkları başarılı çalışmadan ötürü tebrik ederek maçın oynanabileceği kararını verdi. 4 Kişilik ekiple saatlerce sahanın kardan temizlenmesi için yoğun uğraş veren stadyum Sorumlusu Zafer Ala, her kesimden alkış alırken, Tüm Türkiye'ye de Erzurum'un iklimi, karla mücadelesi ve saha zemininin güzelliği ile en iyi cevabı vermiş oldu.