GRİP SALGINI HERKESİ TEDİRGİN ETMEYE BAŞLADI

Soğuk algınlığı, grip, nezle gibi salgın hastalıkların artmasıyla ıhlamura talep arttı.

Tarih: 19.01.2024 10:55
GRİP SALGINI HERKESİ TEDİRGİN ETMEYE BAŞLADI

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Soğuk hava ve yağışla birlikte salgın hastalıklar da artmaya başladı. 

Havaların soğumaya başlaması ve insanların kapalı alanlarda uzun süre vakit geçirmeye başlamasıyla beraber salgın hastalıklar artmaya başlarken 3'lü grip salgını herkesi tedirgin etmeye başladı.  Vatandaşlar hastalıklara karşı hem kendilerini korumak hem de daha hızlı şekilde iyileşmek için şifalı bitkilere yönelirken ıhlamur bunlar arasında öne çıktı.

 Son günlerde soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklar nedeniyle çeşitli takviye ürünlere talebin artığını ifade eden Aktarcı Hüseyin Bayrak, vatandaşların bitkisel takviyelerle hastalıklara karşı vücut direncini güçlendirdiklerini söyledi.

Bayrak,” Grip, öksürük, burun akıntısı, boğaz ağrısı ve yorgunluk gibi belirtilerle kendini gösteren hastalıkların bulaşma olasılığı da oldukça yüksek. Vatandaşlar, bitkisel takviyelerle hastalıklara karşı vücut direncini güçlendirmek istiyor.  Havaların soğumasıyla ve vatandaşların yoğun bir şekilde kış hastalıklarına yakalanması ile birlikte bağışıklığını güçlendirmek isteyenler bitkisel ürünlere başvuruyorlar. Ihlamur yapraklı bir bitkidir. Demletilerek hazırlanır. Vatandaşlarımız hastalanmadan bu şifalı bitkilerden kullanmalarını tavsıyor ediyorum. Talep bu aylarda her zaman yoğun oluyor. Ihlamur dışında kış çayına, kekik gibi ürünler de rağbet görüyor.  Ihlamur kaynayan suyun içine atarak uzun süre demlenmesini beklemek doğru bir davranış değil. Kaynayan suyu ocaktan alıp en fazla 10 dakika kadar demlemeye bırakmak daha doğru olur. Kaynatma uzun süre olduğunda ıhlamurdaki bazı maddeler suya geçiyor rengi koyulaşıyor ve acılaşıyor. Rahatsız olan vatandaşlar doğal antibiyotik işlevi olan nar çiçeği  ekinezya papatya hatmi adaçayı ıhlamur gibi bitkiler öneriyoruz. Bunlarla birlikte özellikle inatçı öksürüğü olanlara çörekotu-kekik yağ karışımı öneriyoruz.”