Grip Vakaları Artıyor…

Gribal enfeksiyonlarla ilgili açıklamalarda bulunan Uzm. Ecz. Faruk Altun, bu artışın nedenlerinden bahsetti.

Tarih: 04.11.2023 11:16
Grip Vakaları Artıyor…

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Maske olmadığı için grip hastalığının biraz daha yaygınlaştığını söyleyen Uzm. Ecz. Faruk Altun, “Eskiye göre daha gribal olaylar daha fazla artmış durumda” dedi. 

Pandemi öncesine göre grip olaylarının daha fazla olduğunu ifade eden Altun, sözlerine grip olaylarının neden arttığına değinerek devam etti. 

“Bunun nedeninin de maske olduğu düşünülüyor. Hava değişiminin de gribe ciddi bir etkisi vardır. Bunun için hastalara vitamin destekleri almalarını tavsiye ediyoruz. Kronik hastalara da bu konuyla alakalı kendi ilaçlarını düzenli kullanmalarını, bağışıklık sistemini güçlendirici takviye gıdaları almalarını tavsiye ediyoruz. Hastalarımız sağlıklarına dikkat etsinler.” 

İlaç Fiyatları Değişmedi

İlaç fiyatlarından bahseden Uzm. Ecz. Faruk Altun, temmuz 2023’ten beri ciddi bir fiyat artışı olmadığını, fiyatların aynı olduğunu söyledi. İlaç fiyatlarından daha çok reçetelendirilmesinde gözle görülür bir artıştan söz eden Altun, “Mevsim geçişinden dolayı ciddi anlamda gribal enfeksiyon salgını arttığı için dolaylı olarak artmış oluyor” ifadeleriyle açıklamalarını tamamladı.