GSF 3´üncü sınıf öğrencisinden Kişisel Heykel Sergisi

Atatürk Üniversitesi 60´ıncı yıl etkinlikleri kapsamında Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü 3´üncü sınıf öğrencisi Ziya Kazan tarafından hazırlanan Kişisel Heykel Sergisi ?Zeitgeist? 25-30 Mayıs tarihleri arasında Rektörlük Mavi Salon Fuaye alanında s

Tarih: 01.01.0001 00:00
GSF 3´üncü sınıf öğrencisinden  Kişisel Heykel Sergisi

Günebakış/Nesrin ÇETİNKAYA

Konuya ilişkin olarak özel değerlendirmelerde bulunan Heykel Bölümü lisans öğrencisi Ziya Kazan sergi hakkındaki düşüncelerini ve sergi ile verilmek istenen mesajları GÜNEBAKIŞ´a paylaştı. 10 tane eserin görücüye çıkacağı serginin ana temasına değinen Kazan, ?Modern toplumun bir gereği olarak birey, üstüne göre dikilmeyen her kalıbın içine girmek zorunda bırakılır. Biçimlendiremediği her şeyin biçimini almak zorunda bırakılır. Toplum, modern dünya bireyi çoğu zaman buna zorlar. Sıkışıp kalan her birey kendini beyin duvarların arasına atmak ister. Bu noktada da yapmak istediğim şey ise izlerin ipuçlarını vermektir? diye konuştu.

SERGİYLE VERİLMEK İSTENEN MESAJ

Sergi hakkındaki, görüşlerini dile getiren Kazan, ?Yaşadığımız her dönemin biz insanlığa kazandırdıkları ve kaybettirdikleri şeyler vardır.  Bunlar bizlerde dönemin ruhunu oluşturmada etken olurlar. İnsanoğlu var olduğu her dönemin izlerini ruhunda taşır. Yaşadığımız çevrenin koşullarına göre şekillenme buna en büyük örnektir. Ben ise bu şekillenmeyi dönemimizin bir dezavantajı olarak gördüğüm maddelerden turlarımızın sıkışık binaların arasında bir türlü kopamayıp birbirimizin üretkenliğini sömürdüğümüzü gördüm. Her dönem bıraktığımız kalıntılar bir sonraki hayatın tohumlarını olur, bıraktığımız tohumlar, baştan çürük olmamalı? ifadelerini kullandı.

SIKIŞAN DÜNYADA BİNALARIN ARASINDA KAYBOLMUŞ BİREYLERİN ÇIĞLIĞIDIR BU

Modern dünya içerisinde sıkışıp kalan her birey için düzenlenecek sergide, izlerin ipuçlarını vermek istediğini söyleyen Kazan, ?Sıkışan dünyada binaların arasında kaybolmuş bireylerin çığlığıdır bu. Toplumda itildiğimiz, toplumda soyutlandığımızın izlerini her birey kendine, kendine yarattığı hayal dünyasında ve günlük yaşamının içinde de bu çığlığı taşır. Bireyselleşmeyi benimseyen toplumdaki her kişi, farklılığını ve yalnızlığını fark eder. Toplumun dünyanın modern hayatin getirdiği zorunlulukların başına terzi kesilmesi bireyi çıplak olmaya iter. Birey üstüne göre dikilmeyen her kalıbın içine girmek zorunda bırakılır. Fazlalıkları atacaktır veyahut eksiklerini tamamlayacaktır. Biçimlendiremediği her şeyin biçimini almak zorunda bırakılır. Toplum, modern dünya bireyi çoğu zaman buna zorlar. Sıkışıp kalan her birey kendini beyin duvarların arasına atmak ister. Bu noktada da yapmak istediğim şey ise izlerin ipuçlarını vermektir. Onları takip edip taşımak sizin elinizde? diye konuştu.

 

Ziya Kazan kimdir?

Ziya KAZAN  (09.09.1995 SULUOVA /AMASYA)

2010 Amasya Güzel Sanatlar Lisesi resim bölümüne girdi.

2014 Amasya Güzel Sanatlar Lisesi resim bölümünden mezun oldu.

2014 Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümüne girdi.

2016 Atatürk Üniversitesi Sanat Evinde Heykel Dersleri Verdi.

2017 Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümüne devam etmektedir.