“GÜLÜMSEYİN GELİYORUZ”

Yakutiye Gençlik Merkezi, Rabarba Tiyatro ekibi tarafından yürütülen “Gülümseyin Geliyoruz” projesi, depremin yıl dönümünde dördüncü kez gerçekleştirilerek çocuk tiyatrosuyla bir kez daha hayata geçirildi.

Tarih: 26.02.2024 23:19 Güncelleme: 27.02.2024 01:13
“GÜLÜMSEYİN GELİYORUZ”

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 
Malatya Kahramanmaraş Hatay ve Mardin gibi deprem bölgesinde etkili olan bölgelere yönelik uygulanan proje kapsamında, Yakutiye Gençlik Merkezi tiyatro topluluğu tarafından hazırlanan "Ninemin Sihirli Sandığı" adlı oyun sahnelendi.
PROJE BOYUNCA 13 OYUN GÖNÜLLÜLER TARAFINDAN SERGİLENDİ
Tamamen gönüllüler tarafından hazırlanan oyun, deprem bölgesindeki çocuklara moral ve eğlence sunmayı hedefledi. Proje boyunca toplam 13 oyun sergilendi ve 5 bin çocuğa ulaşıldı. Projede, avukatlar, öğretmenler ve sağlık çalışanları gibi farklı meslek gruplarından gönüllüler de aktif rol aldı.

  
Ferhat Raşit Kına'nın yazdığı oyun, köy okullarında ve tekrar deprem bölgesinde sahnelenmeye devam edecek. Yakutiye Gençlik Merkezi Rabarba Tiyatro ekibi, Gülümseyin Geliyoruz projesiyle çocukların mutluluğuna ve moraline katkı sağlamayı amaçlıyor. Projenin, çocukların yaşadığı olumsuz deneyimleri bir nebze olsun unutturarak onlara umut ve neşe vermeyi hedeflediği belirtiliyor.
RABARBA TİYATRO EKİBİ:
Ferhat Raşit kına, Aleyna Hacıoğlu, Sena Özdemir, Şükrü Can Çavlı, Ali Torgan, Yavuz Selim Yedibela, Hatice Topaloğlu, İlke Alcan, Özlem Sıla Erentürk, Rana Yiğitbaş, Sude Çetin, Şüheda Tiryaki, Nurhelin Körük, Ozan Hamurcu