GÜNEBAKIŞ Yazarı Işık´tan uluslararası sempozyuma bildiri

Gazetemiz yazarlarından Tuba Işık, Uluslararası 16. İletişim Sempozyumunda, ?Yeni Medya? Kavramının İçerik Özellikleri ve Kitle İletişimine Etkileri" konulu bildirisi ile yer aldı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
GÜNEBAKIŞ Yazarı Işık´tan  uluslararası sempozyuma bildiri

 

 

Dilek BAYRAK

Geçtiğimiz günlerde, ülkemiz 16.Uluslararası İletişim Sempozyumuna ev sahipliği yaptı. ?Milenyumda İletişim´ konulu sempozyum Eskişehir´de, Anadolu Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşti.

            Eskişehir Anadolu Üniversitesi, İstanbul Üniversite ortaklığı ve Amerika Birleşik Devletlerinden Teksas Üniversitesi ortaklığı ile düzenlenen sempozyum büyük ilgi gördü. Sempozyum TÜBİTAK 2223-B Yurt İçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteği kapsamında desteklendi.

            Dünyanın ve ülkemizin farklı üniversitelerinden bir çok akademisyenin bir araya geldiği sempozyum 3 gün sürdü. 25 Nisan- 28 Nisan arasındaki tarihlerde gerçekleşen sempozyumda, İletişim, gazetecilik, medya, yeni medya, sosyal medya, sinema, televizyon, fotoğraf, birbirlerine iletişimsel etkileri, toplumsal etkileri ve daha benzer bir çok konu ele alındı.

            Bildirilerini sunarak, Eskişehir ve ülkemizi tanıma şansını yakalayan yabancı akademisyenlerle beyin fırtınaları gerçekleştirildi. Bildirilerini sunum şeklinde aktaran akademisyenler, sunum sonlarında katılımcıların sorularını yanıtladı.

            Gazetemiz yazarlarından Tuba Işık da İstanbul Üniversitesi ekibi ile birlikte, ?Yeni Medya? Kavramının İçerik Özellikleri ve Kitle İletişimine Etkileri" konulu bildirisi ile sempozyumda yer aldı. Işık,yeni medyanın ortaya çıkışı, geleneksel medya ile farkları ve geleceğine yönelik bir takım varsayımları dile getirdi.

            Önümüzde ki yıl, proje ortaklığı yapılan öteki üniversite olarak, Amerika´ da yapılması planlanan organizasyon akademik dünyada ses getirdi.