Günübirlik evler daha sıkı denetlenmeli

Emlakçı Cengiz Yurttaş, Son yıllarda kullanımı hızla artan günübirlik kiralanan evlerin daha sık denetlenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Günübirlik evler daha sıkı denetlenmeli

Günebakış/Muhammed cOŞKUN

Kullanımı hızla artan günübirlik kiralık evlerde yaşanan olumsuz durumlar neticesinde emniyet harekete geçerek önemli çalışmalar başlattı. Çoğu kez fuhuş ve terör yuvası olarak bu evlerin kullanabileceğine dikkat çeken Miraç Emlak İşletmecisi Cengiz Yurttaş, alınan kararlar doğrultusunda günübirlik evlerin daha sık denetlemesinin geç kalınmış bir karar olduğunu belirtti.

Günlük kiralan evlerin yasadışı olduğunu ifade eden Yurttaş, ?Son yıllarda günübirlik evler büyük bir artış yaşadı. Aylık 500 TL´ye ev kiralayan birisi, o evi günlük 50 TL´ye kiraya veriyor ve ayda bin TL´nin üzerinde para kazanıyor. Ancak bu evlerde günlük olarak kalanların ne olduğu belli olmuyor. Otellerde olduğu kiralanan ama hiçbir kayıt tutulmayan, kayıt dışı bu evlerde birçok kez bazı sorunları da gördük ve duyduk. Burada Erzurum´da fazla olmasa da terör ve fuhuş amaçlı kullanımı önemli boyutlara ulaşmıştı. Ancak son zamanlarda emniyet özel bir çalışma başlattı ve bu günübirlik evleri kontrol altında tutarak denetlemelerini arttırdı. Bu olumlu ver geç kalmış bir karar. Buraların daha fazla kontrol altında tutulması daha fazla denetlenmesi gerekiyor. Bir terör örgütü üyesi gelip burada dursa, eylem yapsa bilinemez ve diğer bir kötü maçlı kullanılsa vu da bilinemez. Bu durum bir şehrin hem adını hem insanını tehlikeye sokabilir.? dedi.