Günün kazananları Türkiye ve Hollanda

EYOF 2017 Erzurum´da erkekler curling müsabakalarının ikinci gününde takımların taktik mücadeleleri öne çıktı. Türkiye ile Hollanda günün kazananları oldu.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Günün kazananları  Türkiye ve Hollanda

Günebakış/Elif YILMAZ

2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali´nde erkekler curling müsabakalarında ikinci gün mücadeleleri tamamlandı.

Erzurum Curling Arena´da oynanan mücadelelerde ilk günün kaybedenlerinden Türkiye, Norveç ile karşılaştı. İlk end sonunda 2-0 önde olan ev sahibi, sonraki beş end içinde puan üretemeyince dört puan almayı başaran Norveç, 4-2 öne geçti. Yedinci end´de Türkiye iyi bir oyunla üç puan alarak skoru 5-4´e taşıdı. Büyük heyecana sahne olan son end´de son atışa sahip Norveç, istediği sonucu alamayınca Türkiye ringden 6-4 galip ayrıldı.

Norveç curling takım kaptanı Mathias Braenden karşılaşmanın ardından şunları söyledi: ?Bugün iyi atışlar yaptık ve düne göre daha iyiydik. Giderek daha iyi performans sergilediğimizi düşünüyorum. Bir sonraki maçta da bunu sürdürmeyi planlıyoruz.?

HOLLANDA YAKLAŞTIRMADI

Günün diğer maçında Hollanda, güçlü Rusya karşısında iyi bir strateji uygulayarak mücadeleyi 6-5 kazandı.

Altıncı end sonunda 4-2 önde olan Portakallar karşısında yedinci end´de aldığı üç puan ile 5-4 öne geçen Rusya, final bölümünden puan çıkaramadı. Son bölüme kadar rakibinin merkeze taş biriktirmesine engel olan Hollanda, bulduğu iki puan ile mücadeleyi 6-5 kazandı.

Hollanda curling takım kaptanı Wouter Gosgens de karşılaşma sonrası şu açıklamayı yaptı: ?Maça iyi başladık ama sonraki bölümde biraz zorlandık. Fakat maçın sonunu iyi oynadık ve galibiyeti elde ettiğimiz için çok mutluyum.?