Gurbette acı ölüm

Recep´in feci ölümü

Tarih: 01.01.0001 00:00
Gurbette acı ölüm

Hem okuyor hem de tatillerde Babası ile birlikte çalışarak okul harçlığını çıkarıyordu. Yeni nişanlanmış, Ağustos´ta düğün yapacaktı. İspirli Recep Kul, gurbette çalıştığı inşaattan düşerek can verdi.

 

Sinan AYDIN

 

Erzurumlu Recep Kul, hem Üniversite okuyor hem de tatillerde babasın ile birlikte çalışarak aile bütçesine katkıda bulunuyordu. Bir süre önce nişanlanmış ve Ağustos ayında düğün yapmayı planlıyordu. Önceki gün çalıştı çalıştığı binada dengesini kaybedince 10 metre yükseklikten beton zemine düşerek son nefesini verdi. Acı ölüm, ailesinin yaşadığı Orhangazi´deki yakınları ile İspir ilçesini yasa boğdu. Talihsiz genç, gözyaşları arasında toprağa verildi.

 

Erzurum´un İspir ilçesi nüfusuna kayıtlı olan ve Atatürk Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü´nde okuyan Recep Kul´un ailesi Orhangazi´de yaşıyordu. Biryandan okuyan Recep Kul, okulların tatil dönemlerinde ise babasının yanına gidip çalışarak hem aile bütçesine katkıda bulunuyor, hem de okul harçlığını çıkarıyordu. Babası ile birlikte Bartın´a çalışmak için giden Recep Kul, Gölbucağı Mahallesi´nde faaliyet gösteren bir çimento fabrikasının ilave tesis inşaatında çalışırken talihsiz bir kaza geçirdi. Recep Kul, kaynak yaptığı sırada dengesini kaybederek 10 metreden aşağı düştü. Olay yerine çağırılan 112 Acil Sağlık ekipleri, Recep Kul´un olay yerinde hayatını kaybetmiş olduğun u belirledi.

 

HAYALLERİ YARIM KALDI

 

Talihsiz gencin cansız bedeni, otopsi için Bartın Devlet Hastanesine kaldırıldı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edilen Recep Kul, Orhangazi´de gözyaşları arasında toprağa verildi.Recep Kul´un ölümü, Orhangazi´deki ailesi ve sevenleri ile İspirdeki hemşerilerini yasa boğdu.  Erzurum Atatürk Üniversitesi´nde Makine Mühendisliği Bölümünde okuduğu ve okul tatilinde babası Cuma Kul´un yanında çalışırken hayatını kaybettiği öğrenilen Recep Kul´un bir süre önce nişanlandığı ve Ağustos ayında düğün yapmayı planladıkları belirlendi. Acılı baba Cuma ve anne Şaziye Kul gözyaşlarına boğuldu.