Gürcü Kapı tamamen dönüşüyor

Gürcü Kapı Kentsel Dönüşüm ve Meydan Projesinin sona gelmesinin ardından Hasır Han İş Merkezi yanında yer alan eski dükkan ve evlerin bulunduğu binalar, Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılarak, arazinin çevresi kapatıldı.

Tarih: 07.10.2022 17:39
Gürcü Kapı tamamen dönüşüyor

Talha KOCA

Erzurum’da geçtiğimiz Mayıs ayında temeli atılan Gürcü Kapı Kentsel Dönüşüm ve Meydan Projesi hızla devam ederek son doğru gelindi. Hızla devam eden proje kapsamında yenilenen alandaki dükkanlar ve iş merkezi binaları yükselmeye başladı. Büyük proje de sona doğru gelinmesinin ardından yine Büyükşehir Belediyesi tarafından bur atak daha gelerek Hasır Han Pasajının yanında yer alan Kongre Caddesi Mevkiine doğru kalan metruk ev ve dükkanların yer aldığı binalar Büyükşehir Belediyesi tarafından mal sahipleriyle yapılan anlaşmaların ardından yıkıldı.

MAL SAHİPLERİ MAĞDUR OLOMAYACAK

Yenilenecek olan ev ve dükkanlar mal sahiplerini mağdur etmeden sahiplerine yenilenerek iade edilecek. Bölgede büyük bir inşaat alanı olmaya doğru hazırlanan arazinin çevresi Belediye tarafından çevrilerek, inşasını beklemekte. Bölgede ki esnafın ve vatandaşların bir sonraki yaz döneminde başlayacağını iddia ettiği inşaat alanı, başladığı dönemde kış ayları gelmeden tamamlanarak sahiplerine verileceği ileri sürüldü.

SEKMEN'E TEŞEKKÜR

Büyükşehir Belediyesinin şehrin birçok noktasında devam eden ve yeni başlayan kentsel dönüşüm projeleri vatandaşlar tarafından taktir edilmekte. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılan anlaşmaların ardından belediye tarafından alınan eski ev, dükkan ve binalar yenilenip eski sahiplerine geri verilerek vatandaşların beğenisini toplamakta. Gerçekleştirilen proje de ve projenin tamamlandığı bölgelerde evlerine ve dükkanlarına kavuşan vatandaşlar “Eski ev ve  harap olan evimi, dükkanımı verdim. Belediye bana aynı yerde yenisini ve daha modernini geri yapıp geri verdi. Çalışmadan çok memnunuz. Bu projeyi hayata geçirenlere canı gönülden teşekkür ederiz. Allah hepsinden razı olsun.” ifadelerinde bulundu.