Gurur Günümüz

www.erzurumgünebakış.com internet haber sitesi, okuyucularından aldığı destekle 6 aylık deneme sürecini tamamlayarak süresiz resmi ilan almaya hak kazandı.

Tarih: 10.11.2023 14:10
Gurur Günümüz

Günebakış Gazetesi / Rumeysa YAVANLI

www.erzurumgünebakış.com internet haber sitesi, okuyucularından aldığı destekle 6 aylık deneme sürecini tamamlayarak süresiz resmi ilan almaya hak kazandı. 100 bin tıklanma sınırını aşarak Türkiye geneli ilk 50 internet sitesi arasına girmeyi başaran sizin haber siteniz Erzurum Günebakış, birbirinden özel ve ses getiren haberleri ve özel hayat ilkesine özen gösteren yayın politikası ile okuyucusuna sadece haber vermeye devam edecek olmanın haklı gururunu yaşıyor.

Basın İlan Kurumu’nun (BİK) hazırladığı, internet haber sitelerinin resmi ilan alma şartlarını düzenleyen yönetmelik taslağının yürürlüğe girmesi sonrası geçtiğimiz Şubat ayında resmi ilan almak için başvuruda bulunan Tugay Medya Yönetim Kurulu Başkanı Veli Tugay başkanlığındaki www.erzurumgünebakış.com internet haber sitesi, 8 kişilik çalışan kadrosu ile 6 aylık deneme sürecini başarıyla tamamlayarak süresiz resmi ilan almaya hak kazandı. 

100 BİN SINIRINI AŞARAK İLK 50'YE GİRDİK

Erzurum'un güçlü sesi Günebakış Gazetesi internet sitesi, 100 bin sınırını aşarak Türkiye geneli ilk 50 internet sitesi arasına girmeyi başararak, Erzurum ve gurbette yaşayan okuyucusuna büyük gurur yaşattı. Erzurum'un resmi ilan alan tek internet sitesi olma başarısnı da gösteren ww.erzurumgünebakış.com internet haber sitesi, birbirinden özel ve ses getiren haberleri ve özel hayat ilkesine herzaman özen gösteren yayın politikası ile okuyucusuna sadece haber vermeye devam edecek olmanın haklı gururunu yaşıyor.

 BAŞARI PASTASINI VELİ TUGAY KESTİ

Erzurum ve gurbetteki okuyucusuna büyük gurur yaşatan www.erzurumgünebakış.com, aynı zamanda Erzurum'un resmi ilan alan tek internet sitesi olma başarısını da gösterdi. Günebakış ailesi, başarısını pasta  keserek kutladı. Çalışanlarına sağladığı sınırsız imkanlarla başarıdaki payı büyük olan Tugay Medya Yönetim Kurulu Başkanı Veli Tugay, www.erzurumgünebakış.com internet haber sitesi ailesi ile birlikte pasta kesti. Başkan Veli Tugay, Erzurum halkına doğru ve tarafsız haber vermenin ödülünü aldıklarını belirtip, emeği geçen çalışanlarına teşekkür etti. 'Halkın ve haklının yanında' sloganı ile yayın hayatını sürdüren Erzurum Günebakış Gazetesi, birbirinden özel ve ses getiren haberleri ve özel hayat ilkesine herzaman özen gösteren yayın politikası ile okuyucusuna sadece haber vermeye devam edecek olmanın haklı gururunu yaşıyor. 

SÜREÇ NASIL BAŞLADI

İnternet haber sitelerini de basın kanunu içinde tanımlayan yasa ekim ayında yürürlüğe girdi. İlk kez tanımlanan "dezenformasyon suçu" nedeniyle "sansür yasası" olarak nitelendirilen yasa ile internet haber sitelerinin Basın İlan Kurumu’ndan (BİK) resmi ilan almasının da önü açıldı.  İnternet medyasının temsilcileriyle toplantılar gerçekleştiren Basın İlan Kurumu (BİK), haber sitelerinin resmi reklam almasını düzenleyen ‘Resmî İlan Yayımıyla Alakalı İnternet Haber Sitelerine Dair Hükümler’ başlıklı bir taslak yönetmelik hazırladı. 

ERZURUM ÜÇÜNCÜ KATEGORİDE YER ALDI 

13 Ocak’ta BİK Genel Kurulu’nda görüşülen taslak yönetmeliğe göre, internet haber sitelerinin ilan alabilmesi için bir dizi uyulması zorunlu kurallar getirildi. Resmi ilan yayınlayabilecek yayın organları için farklı kategoriler oluşturuldu. Türkiye genelini kapsayan yayın organları için "Genel Kategori" kriteri belirleyen BİK, 1’inci Kategori için İstanbul, 2’nci Kategori için Ankara ve İzmir’i belirledi. Üçüncü, dördüncü ve beşinci kategorideki kentler sıralandı. Üçüncü kategoride; Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Ordu, Sakarya, Samsun, Tekirdağ ve Trabzon illeri yer aldı.

İLAN İÇİN ÖNEMLİ ŞARTLARDAN BİRİ ÇALIŞAN SAYISI

İnternet haber sitelerinin resmi ilan alabilmesi için gerekli şartlardan biri kadrolu çalışan sayısı oldu. Türkiye geneli yayın yapan ve ilan almak isteyen internet haber sitelerinin en az 32, 1’inci kategoride yer alan kurumların en az 15, 2’nci kategoride yer alan kurumların en az 12 kişi çalıştırmaları zorunlu tutuldu. 3’üncü kategori için bu sayı 8, 4’üncü kategori için 6, 5’inci kategori için ise 4 çalışan olarak belirlendi. 

RESMİ İLAN YAYINLAYABİLMEK İÇİN BEKLEME SÜRESİ 24 AY

Taslağa göre internet haber sitelerinin resmi ilan yayımlayabilmeleri için bekleme süresi 24 ay olarak öngörüldü. Yani gerekli ‘asgari şartları’ sağlayabilen bir internet sitesi ilk resmi ilanını 2 yıl sonra alabilecek. BİK’in belirlediği 2 yıllık süre sınırının ise bir istisnası söz konusu. Bir internet haber sitesi, birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü veya beşinci kategoriler için belirlenmiş asgari kadro ve günlük asgari içerik sayılarının 2 katına, günlük asgari tekil ziyaretçi sayısının 6 katına ulaşırsa bekleme süresi 6 ay olarak uygulandı. 

KURUMUN BELİRLEDİĞİ ÖLÇÜM ARACI KULLANILDI

İnternet haber sitelerinin trafiklerinin en az yüzde 15’inin doğrudan gelen ziyaretçilerden oluşmasını zorunlu kılan BİK, 1, 2, 3, 4 ve 5’inci kategorilerde yer alan internet haber sitelerinin ziyaretçilerinin günlük ortalama sayfada kalma süresinin ise en az 1 dakika; genel kategoride ise en az 2 dakika olmasını zorunlu tuttu. Yönetmelik taslağına göre söz konusu veriler için internet haber siteleri, BİK tarafından belirlenen ve ziyaretçi trafik bilgilerini toplayan ölçüm aracını kullanmak zorunda oldu. 

GÜNBAKIŞ GAZETESİ ZORLU SÜRECİ BAŞARIYLA GEÇTİ

www.erzurumgünebakış.com internet haber sitesi, Şubay ayında başlayan 6 aylık deneme sürecini başarıyla tamamlayarak süresiz resmi ilan almaya hak kazandı. Kamuoyunu doğru ve tarafsız haberlerle bilgilendirmeyi sürdüren Erzurum'un güçlü sesi Günebakış Gazetesi internet sitesi, deneme sonunda 100 bin tıklanma sınırını aşarak Türkiye geneli ilk 50 internet sitesi arasına girmeyi başardı.