GÜZEL AHLAKLI HAFIZLAR YETİŞİYOR

Palandöken’de cami içi ve cami dışı din hizmetleri faaliyetlerini ve yaklaşık 400 öğrenciye dini hayatına katkı sağlanıyor.

Tarih: 08.05.2023 20:47 Güncelleme: 08.05.2023 20:48
GÜZEL AHLAKLI HAFIZLAR YETİŞİYOR

www.gunebakiserzurum.com/ Berivan POLAT

Palandöken’de cami içi ve cami dışı din hizmetleri faaliyetlerini ve yaklaşık 400 öğrenciye dini hayatına katkı sağlandığını ifade eden Palandöken İlçe Müftüsü Ahmet Gözcü, Palandöken ilçe bölgemizin 79 tane camisi var ve 35 tane Kuran’ı Kerim eğitimi kursu olduğunu söyledi.

Gözcü, “Bizim anayasal görevimiz gereği din eğitimi, din hizmeti noksanında bizlerin ziyadesiyle programlarımız mahallinde bölgemizde şehrimiz Erzurum ve Palandöken’ de devam ediyor. Cami içi ve cami dışı din hizmetleri faaliyetlerimiz var. Palandöken ilçe bölgemizin 79 tane camisi var. 35 tane Kuran’ı Kerim eğitimi kursumuz var. Ve 3 tane yatılı hafızlık kuran kursumuz var. 400 civarında öğrencilerimiz var. Memleketimizde böyle güzel erdemli ahlaklı hafızları yetiştiriyoruz. Bunun dışında 4-6 yaş okul öncesi kuran kurslarımız ve ihtiyaç odaklı dediğimiz özelikle yetişkin genç bayan kardeşlerimize yönelik kurslarımız var. Buranın manevi hayatını, dini hayatına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Dini hayır hizmetlerimiz var burada faaliyetlerimizi, etkinliklerimizi kültürel, sosyal, dini içerikli bütün programlarımız devam ediyor. Bazen özel gün münasebetiyle manasına uygun kandil programları yapıyoruz. Kuran kursu hocalarımız var. Din hizmetleri hocalarımız var. Üç boyutlu kuran kurslarımız var. Hafızlık, ihtiyaç odaklı dediğimiz genç bayanlara yönelik temel dini bilgiler, ibadet, siyer, İslam, ahlak yıl boyunca kurslarımız devam ediyor. Yaz aylarında kuran kurslarımız başlayacak. Özelikle kışın Kuran-ı Kerim’i okuyamayanlar, okul eğitimine gidenler için öğrencilerimize biz yazın camilerimizde kuran kursu açıyoruz. Bunlarda 4-6 yaş aralığında ki çocuklarımıza hitap ediyor. Tabi küçük yaşlarda oldukları için oyunlarla, ilahilerle, çizgi çalışmalarıyla yaşlarına uygun programlar sunuyoruz. Yılsonu etkinliklerimizde oluyor. Her kursumuzun kendi yöneticisi var. İki erkek bir tane de kız kuran kurslarımız var. Örneğin ebru çalışması yapıyoruz. Yakında bilgisayar kursu açmayı düşünüyoruz. Öğrenci sayımız çok fazla, çalışmalarımıza olan rağbet de çok fazla.” Dedi.